Lille en Ajaccio trefzeker in Frankrijk

Koen Schaaphok

Ook in de Ligue 1 werd er zaterdagavond volop gevoetbald. Lille versloeg Stade Brest met 1-0. Ondertussen ging Toulouse op eigen veld onderuit tegen Ajaccio. 2-4.

Lille OSC – Stade Brest: 1-0

Lille, de ex-ploeg van Eden Hazard, heeft de bittere nederlaag tegen Bayern München in de Champions League doorgespoeld met een overwinning op Stade Brest. De enige goal viel op naam van Salomon Kalou in op slag van rust.

Voornamelijk de thuisploeg kreeg genoeg kansen om de voorsprong verder uit te bouwen maar dat gebeurde niet. Onder andere Alexis Thebaux en Nolan Roux verzuimden de kansen op een uitslag die het spelverloop beklemtoonde. De bezoekers van Stade Brest kwamen amper in het spel voor.

Op een korte uitbraak van Larsen Touré, die vanuit een corner van Landreau een opgelegde kans kreeg na, holde Brest maar achter de feiten aan.

Toulouse – Ajaccio: 2-4

Heel wat beter verging het Ajaccio vanavond. Ondanks een vroege owngoal van Anthony Lippini, wonnen de bezoekers met 4-2 van Toulouse.

Ondanks het vroege tegendoelpunt liet Ajaccio zich niet uit het lood slaan tegen een zwak spelend Toulouse. Samaritano en Belghazouni hadden bij de rust de scheve situatie al rechtgezet. Waar de bezoekers dodelijk effectief de kansen benutten, verspeelde Toulouse haar mogelijkheden in de zestien. Namens Toulouse kwam Abdenour nog het dichtst bij een goal maar kon de kans niet verzilveren.

Na de rust speelde Ajaccio duidelijk op een lager tempo. Toch werd de voorsprong uitgebouwd naar 1-3 na behoudend schot van Diarra. Het leek erop dat de wedstrijd gespeeld was tot Abdenour in de 77ste minuut alsnog doel trof namens de thuisploeg. Meer kon Toulouse echter niet klaarmaken en de tweede treffer van Belghazouni in de blessuretijd was slechts voor de statistieken.