Cech: "Hadden duel met Liverpool op slot moeten gooien"

Koen Schaaphok
| 0 reacties
Cech: "Hadden duel met Liverpool op slot moeten gooien"
Foto: © SC

Chelsea-doelman Petr Cech speelde zondag een belangrijke rol in het vermakelijke gelijkspel tegen Liverpool op Stamford Bridge. De Tsjech redde knap op pogingen van Enrique en Suarez.

De redding op het schot in de korte hoek van José Enrique was belangrijk, maar de bijna-poging van Suarez was het meest memorabel, weet Voetbal International. Cech kon een steekpass op Luis Suarez maar nipt wegkrijgen, anders had het wel eens raak kunnen zijn.

“Suarez had gescoord als hij de bal om mij heen had weten te spelen. Ik gokte de juiste kant die hij opliep, waardoor ik nog net op het juiste moment mijn voet tegen de bal kreeg. Het was goed getimed, want anders was het een doelpunt óf ik had de rode kaart gekregen.”


Wat als Suarez toch de matchwinner had gemaakt? “Op het eind hadden ze kúnnen winnen, maar Chelsea had móéten winnen. Dit was een typische Premier League-wedstrijd die aantoont dat je het jezelf heel lastig maakt als je een duel niet op slot gooit. Chelsea heeft zeventig minuten gedomineerd en zó veel kansen gecreëerd dat het gewoon 2-0 of 3-0 had moeten worden”, besluit Cech.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties