Rijkste mens ter wereld investeert in Real Oviedo

Rijkste mens ter wereld investeert in Real Oviedo
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Carlos Slim, een Mexicaan en vooral de rijkste mens op deze aardbol, heeft zich voor anderhalf miljoen euro ingekocht bij de Spaanse derdeklasser Real Oviedo. Het vermogen van Slim wordt geschat op 56 miljard euro.

Zich inkopen bij Real Oviedo, een club die vroeger in de Primera Division speelde en afzakte naar de derde klasse, was voor Carlos Slim niet bepaald een investering die pijn zou doen. Bovendien heeft Real Oviedo het financieel moeilijk. De supporters van de club deden al veel moeite om de ploeg financieel boven water te houden.

Carlos Slim wilde Real Oviedo definitief redden omwille van de geschiedenis die de club heeft in het Spaanse voetbal, maar ook de supporters van de club charmeerden de Mexicaan. "We volgden de fans in de manier waarop zij hebben geprobeerd om de club te redden. We vonden het ook wel interessant om ons bij hen te voegen", aldus de strategisch directeur van Slim in de Spaanse pers. 

Oviedo heeft in het verleden enkele uitstekende spelers in zijn rangen gehad onder wie Paulo Bento, de huidige Portugese bondscoach, maar Adrian Lopez (nu bij Atlético Madrid), Santi Cazorla (Arsenal) en Juan Mata (Chelsea).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties