Bas Dost vindt zijn draai in Duitsland

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Bas Dost vindt zijn draai in Duitsland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bas Dost was vorig seizoen topschutter in de Eredivisie voor Luuk de Jong, Sanharib Malki en Dries Mertens. Na een trage start bij Wolfsburg lijkt hij eindelijk zijn draai te vinden in de Bundesliga: "Ben fysiek sterker dan bij Heerenveen."

Die fysieke sterkte is ook nodig in de Bundesliga. “Ik voel me sterker dan in mijn periode bij Heerenveen. Vooral in fysiek opzicht. Dat moet ook wel. De tegenstand is hier natuurlijk veel groter. Niet alleen tijdens wedstrijden. Op trainingen moet je ook aan de bak tegen spelers als Naldo”, aldus Bas Dost aan de Nederlandse editie van Goal.com.

De boomlange spits, die Wolfsburg zeven miljoen euro kostte, zat in het begin vaak op de bank. Nu lijkt hij, met drie goals in vier wedstrijden, toch naar zijn beste vorm toe te groeien: “Mijn ploeggenoten vinden mij nu beter. Ik word vaker gezocht in ons spel, dat meer op mij gericht is.”

Het niveau is niet te vergelijken met de Eredivisie: “Er zijn hier geen clubs zoals Willem II of PEC Zwolle. Elke tegenstander is lastig. Als je in Duitsland twee doelpunten achterstaat, weet je dat de wedstrijd eigenlijk wel over is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties