Kruibeke heeft huzarenstuk nodig om Rapide Lebbeke af te houden

Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke heeft huzarenstuk nodig om Rapide Lebbeke af te houden
Foto: © SC

Enkel de grootste optimisten gaven Jong Vlaanderen aan de rust nog een kans op puntenwinst want Rapide had al 3 keer gescoord. Na een dolle 7 minuten hingen de bordjes echter gelijk en in het slot pakte Kruibeke de volle buit.

Beide ploegen kozen voor een aanvallende ingesteldheid en al vroeg klommen de bezoekers op voorsprong. Yannick Van Impe kopte een voorzet van Kenneth De Saedelaere op de slof van Maarten Cooreman en die miste niet (6’). Kruibeke reageerde onmiddellijk maar Ward Vertonghen poeierde een voorzet van Roy Penneman over (7’). De Saedelaere stuurde Van Impe diep en opnieuw mocht Tom Praet zich omdraaien (12’). Ook nu trok de thuisploeg direct naar voor. Nick Pieters knalde echter nipt voorlangs (13’). Aan de overzijde was Praet attent op een schot van Van Impe (16’). Een afwijkende plaatsbal van Pieter Van de Manacker ging rakelings naast de kruising (17’). Ilian Smolders mikte te hoog toen Dieter Malfait de bal moest loslaten (25’). Een voorzetschot van Penneman likte de dwarsligger (28’). Malfait was attent op een schot van Steven Verstraeten (31’) en Praet gaf geen krimp bij een poging van Soufiane Zahriou (33’). Kruibeke bleef de aansluitingstreffer najagen maar Pieters geraakte niet voorbij Malfait (38’). Aan de overzijde kopte Frederik De Winne een hoekschop in de winkelhaak en Rapide zat op rozen (39’).

Na de koffie gingen de bezoekers door op hun elan. Mathieu De Bondt moest een scherpe voorzet van Nico Vanderhaegen over koppen (53’). Praet kreeg het leder niet onder controle en Zahriou lepelde de bal over (56’). Even later bokste de thuisgoalie een knal van De Saedelaere uit de kruising (58’). Kruibeke nam dan de match in handen en Johan Segers bediende Ward Vertonghen die hard binnen knalde (66’). Rapide was nog niet bekomen of Arber Haxhiaj vond de aandringende Nick Pieters en die dropte de bal tegen de netten (68’). Johan Segers kopte een vrije trap van Van de Manacker onder de lat en de bordjes hingen gelijk (73’). De bezoekers waren nu helemaal van slag en Kruibeke wierp zich op de hapklare brok. Malfait had beide vuisten nodig op een indraaiende hoekschop van Smolders (80’). Met een verre trap vond Praet de snelle Nick Pieters en het thuispubliek ging uit de bol (84’). Een moegestreden Rapide kon geen vuist meer maken en Malfait moest nog attent zijn op een verre knal van Verstraeten en een schot naar de benedenhoek van Van de Manacker (87’).

Volgende zaterdag is Rapide gastheer voor Laarne-Kalken. Kruibeke krijgt zondag Bambrugge over de vloer.

KJV Kruibeke: Praet, Van Koevorden, Noeninckx, De Bondt, Verstraeten, Smolders, Vertonghen, Van de Manacker (87’ De Belder), Penneman (61’ Haxhiaj), Segers, Pieters (90’ Clapdorp).

Rapide Lebbeke: Malfait, De Ridder, J. De Visscher, Wauters, De Saedelaere, Cooreman, Vanderhaegen (74’ P. De Pauw), Van Impe, S. De Visscher (69’ Scheerlinckx), S. De Pauw (30’ Zahriou), De Winne.

Doelpunten:6’ Cooreman 0-1, 12’ Van Impe 0-2, 39’ De Winne 0-3, 66’ Vertonghen 1-3, 68’ Pieters 2-3, 73’ Segers 3-3, 84’ Pieters 4-3

Kaarten: geel: J. De Visscher en S. De Visscher

Scheidsrechter: Peter Van den Haesevelde

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties