Napoli en AC Milan winnen in Serie A

Christophe van den Boom
| 1 reacties

Napoli en AC Milan hebben hun wedstrijd in de Serie A gewonnen en blijven in het spoor van leider Juventus. Internazionale moet later nog aan de bak tegen Torino van landgenoot Jean-François Gillet. Sampdoria haalde uit en maakte maar liefst zes doelpunten tegen Pescara.

Parma FC – Napoli 1-2

Napels kwam na twintig minuten al op voorsprong via Marek Hamsik. De bezoekers kwamen nooit echt in de problemen, tot aan de 74ste minuut. Paolo Cannavaro werkte een bal in eigen doel en zorgde dat Parma op gelijke hoogte kwam. Vijf minuten voor affluiten knalde Edinson Cavani het winnend doelpunt tegen de touwen.

Door de overwinning blijft Napoli in het spoor van leider Juventus. De ploeg uit Turijn heeft voorlopig een voorsprong van drie punten.

Atalanta – AC Milan 0-1

AC Milan moest in Atalanta op zoek naar een overwinning. Na een halfuur spelen wist El Shaarawy de 0-1 binnen de palen te knallen. Verder kwam Milan niet meer. Tijdens de wedstrijd ging het er soms hevig aan toe en er werden maar liefst elf gele kaarten uitgedeeld.

In de 58e minuut kwam Atalanta met tien man te staan na een tweede gele kaart voor Davide Abrivio. Dat was de kans voor Milan om de score uit te diepen, maar dat lukte niet meer.