Benteke scoort, Mignolet houdt opnieuw de nul

Christophe van den Boom
| 7 reacties
Benteke scoort, Mignolet houdt opnieuw de nul
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Premier League kwamen dinsdag drie Belgen in actie. Christian Benteke scoorde voor Aston Villa, maar de ploeg ging toch opnieuw onderuit. Simon Mignolet hield met Sunderland opnieuw de nul.

Aston Villa – Newcastle United 1-2

Benteke moest thuis op zoek naar een overwinning. Dat heeft Aston Villa nodig als het zich wil redden van degradatie, want het water staat hen nauw aan de schoenen. Met Newcastle United had het dindsdagavond niet de gemakkelijkste tegenstander. Al na twintig minuten keek Villa tegen een achterstand aan. Tien minuten later verdubbelde Cabaye de score.

In het begin van de tweede helft bracht Rode Duivel Christian Benteke de hoop opnieuw in de ploeg, toen hij vanop de stip zijn achtste treffer van het seizoen binnentrapte, maar de club kwam niet meer tot scoren.

Door de nederlaag komt Villa de derde laatste plek in het klassement met slechts 20 punten uit 24 wedstrijden.

Sunderland – Swansea 0-0

Bij Swansea debuteerde Roland Lamah, de Belg maakte deze winter de overstap van Osasuna. Hij viel in de 66e minuut in. Aan de overkant hield Simon Mignolet opnieuw de nul. Sunderland staat voorlopig op een elfde plaats. Swansea staat enkele plaatsen hoger. Het is achtste in het klassement.

Manchester City – QPR 0-0

Manchester City geraakte in eigen huis niet voorbij de laatste in het klassement. Voor QPR is dat een goede zaak, want die hebben alle punten nodig in de strijd om degradatie te vermijden. City, zonder de geblesseerde Vincent Kompany, verliest dure punten in de strijd om het kampioenschap.

Overige Rode Duivels:

Woensdag komt Thomas Vermaelen met Arsenal in actie tegen Liverpool. Maar het duel der Belgen is dat tussen Everton en West Bromwich. Dan staat Romelu Lukaku oog in oog met Mirallas en Fellaini. Bij Chelsea zal Eden Hazard nog niet op het veld staan, hij werd geschorst wegens een trap naar een ballenjongen. Tottenham gaat op bezoek bij Norwich.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties