Benteke: "Ik ben een completere spits geworden"

Christophe van den Boom
| 32 reacties
Benteke: "Ik ben een completere spits geworden"
Foto: © SC

Christian Benteke gooit in Engeland hoge ogen dankzij zijn prestaties bij Aston Villa. De Rode Duivel kent doorheen zijn carrière heel wat tegenslag en fans twijfelden aan zijn kunnen. Over het Kanaal geen twijfels, enkel lof voor de spits.

De Engelse competitie is een stuk potiger dan de Belgische, toch lijkt Benteke daar geen problemen mee te hebben. “Ik ben completer geworden als spits. Harder, beter, sterker en gemener”, zegt hij tegen Het Laatste Nieuws. Wie hier geen klappen uitdeelt, incasseert ze zelf. Alle verdedigers in de Premier League zijn gespierde monsters. Elke wedstrijd, elke standaardfase opnieuw, is een gevecht.”

In België werd de spits achtervolgd door twijfels. “Ik denk nog altijd dat er mensen in België aan me twijfelen, hoor. Dat supporters me uitlachten en uitfloten, heeft me niet geraakt. Alles glijdt van me af.”

"Het is een beetje het verhaal van mijn leven: bijna overal heb ik moeten opboksen tegen twijfels. Van Standard tot hier. Ik moet vertrouwen voelen, dat klopt. De trainers die mij het me gaven, heb ik voor 200 procent terugbetaald, denk ik. Ook nu. Paul Lambert is me verscheidene keren komen bekijken en betaalde veel geld voor een relatief onbekende speler. 10 miljoen is niet niets. Daaruit sprak heel veel geloof en dat motiveert.”

Rode Duivels

De spits werkte zich op tot eerste keuze bij de Rode Duivels, naast Romelu Lukaku, die overigens ook een sterk seizoen kent bij West Brom. In Engeland geloven ze alvast in onze nationale trots. “Volgens mij zijn ze hier nog lovender dan in België. Volgens ploegmaats zijn we zelfs kandidaat-wereldkampioen. Dat is overdreven, maar beter zo dan ze met ons lachen.”

Een groot deel van zijn herlancering heeft hij te danken aan Racing Genk. De aanvaller vertrok zonder afscheid te nemen en daar heeft hij nu spijt van. “Op het moment dat Genk niet wilde zwichten voor dat eerste bod, voelde ik me alsof ze mijn droom zouden afnemen. Achteraf is iedereen er beter van geworden. Eerlijk gezegd zou ik graag nog eens terugkeren naar Genk om iedereen uit te zwaaien. Ik ben niet vergeten dat Degraen mij bij Standard uit de vergeetput heeft gehaald en dat Been me nadien het vertrouwen heeft gegeven. Mede dankzij hen sta ik hier.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties