Premier League-teams bereid tot financial fair play-compromis

Thomas Eeckhout
| 6 reacties
Premier League-teams bereid tot financial fair play-compromis
Foto: © SC

De Premier League-clubs beginnen meer en meer te zien in de nieuwe financial fair play-maatregelen die de verliezen per club moeten beperken tot 121 miljoen euro bekeken over een periode van drie jaar.

De maatregelen zou gepaard gaan met een salarisbeperking met een kleine marge nadat een reeks van compromissen door Premier Leaguebaas Richard Scudamore werden bekritiseerd. De matregelen moeten gesteund worden door 14 van de 20 Premier League clubs. De stemming zou wel eens spannend kunnen worden, al wordt verwacht dat de maatregelen uiteindelijk goedgekeurd zullen worden. 

Vreemd genoeg wordt Chelsea, dat met Roman Abramovic een steenrijke eigenaar heeft, verondersteld bij de clubs die de maatregelen steunen. Een verrassende maar welgekomen meevaller voor de maatregelen omdat verwacht werd dat Chelsea bepaalde maatregelen zou verwerpen. 

De maatregelen zullen het onmogelijk maken dat iemand zich nog inkoopt in een Premier Leagueclub zoals Abramovic deed bij Chelsea en dat het geld zo makkelijk over de balk gegooid wordt zoals Manchester City doet onder de eigenaars uit Abu Dhabi. Jaarlijkse schulden zoals die van Chelsea, 58 miljoen euro per jaar, zullen niet meer mogelijk zijn onder de nieuwe regels.

De nieuwe maatregelen werden in het leven geroepen als antwoord op de druk die door een deel van de Premier league-teams werd opgevoerd om de kosten te drukken. Die druk kwam er vooral nu de onderhandelingen over het nieuwe televisiecontract van om en bij de 6,5 miljard euro in een beslissende fase zitten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties