Walem: "We moeten blij zijn met de weelde die we nu hebben"

Walem: "We moeten blij zijn met de weelde die we nu hebben"
Foto: © SC

Johan Walem was gisteren wel tevreden over de prestatie van zijn U21 tegen Spanje. De bondscoach van de nationale beloften heeft één van de meest talentvolle lichtingen in jaren onder zijn hoede.

"Het was een goede wedstrijd tegen een tegenstander van niveau. Dit Spanje is toch de regerende Europese kampioen", vertelde Walem na de wedstrijd. "Wij ontbreken die ervaring van de grote toernooien nog. En dat zie je ook in de details. Soms werd er te veel ruimte gelaten op het middenveld of werden er verkeerde beslissingen gemaakt. Maar dat hoort bij het rijpingsproces."

Zijn basis bestaat echter uit jongens die bijna allemaal al eersteklasse-ervaring hebben. "We moeten blij zijn met de weelde die we nu hebben. Al mijn jongens hebben al gespeeld of spelen in eerste klasse. En ook de invallers waren goed. Kijk maar naar de invalbeurten van Lukaku en Bruno, maar ook van Vervoort. Dit is mijn kern waarmee ik verder wil gaan. Er zal niet zoveel meer aan wijzigen", liet Walem weten.

Om er maar één uit te lichten: met Dennis Praet heeft hij een echt goudhaantje in huis. "Het is een héél goede voetballer, maar dat wist iedereen al. Hij kan uitgroeien tot de patron. Of het moet zijn dat Wilmots hem eerder wegkaapt, maar dat moet je aan hem vragen", lachte de beloftencoach nog.

Het doelpunt van Hannes Van der bruggen was dan weer een kers op de taart. "Dat doelpunt zal hij zich nog lang herinneren", knipoogde Walem. "Hij kon hem moeilijk beter nemen. Maar het is ook een crème van een jongen die altijd beschikbaar is voor het elftal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties