Vleminckx: "Ik kan het niveau aan bij Club"

Thomas Eeckhout
| 39 reacties
Vleminckx: "Ik kan het niveau aan bij Club"
Foto: © SC

Björn Vleminckx, die door Club Brugge momenteel uitgeleend is aan het Turkse Gençlerbirligi, heeft voor het eerst in maanden met de pers gepraat. Hij vindt dat hij de laatste maanden onterecht te hard aangepakt is.

Vleminckx maakte een droomdebuurt voor Gençlerbirligi. Hij scoorde meteen vier keer. "Ik kreeg een boost van vertrouwen", zegt Vleminckx aan Gazet van Antwerpen. "Ik kwam met veel vragen aan de aftrap, maar het snelle openingsdoelpunt zorgde ervoor dat alle druk weg viel. Daarna ging alles vanzelf en scoorde ik vier keer. Meteen goed voor mijn leukste moment in anderhalf jaar. Het was uniek."

Vleminckx sprak maandenlang niet met de pers. "Ik voelde me onterecht veel te hard aangepakt", vertelt hij. "Ik kreeg heel veel onterechte kritiek te slikken. Ik wilde mijzelf ook beschermen, want ik ben altijd eerlijk en misschien zou ik in die periode dingen gezegd hebben waar ik later spijt van zou hebben."

Toch heeft Vleminckx geen wrok tegen Club Brugge, waar hij sinds de komst van Garrido op een zijspoor beland was. "Ik wil zeker terugkomen. Deze uitleenbeurt is een korte scheiding van onze wegen", zo zegt de Koning van Ankara, zoals Vleminckx in Turkije genoemd wordt. "Ik ben er zeker van dat ik het niveau van Club Brugge aankan. Het niveau hier in Turkije ligt trouwens ook vrij hoog. Ik weet niet of Club hier zomaar zou komen winnen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties