Diallo: "Ik had nood aan een nieuwe uitdaging"

Niels Ceulemans
| 0 reacties
Diallo: "Ik had nood aan een nieuwe uitdaging"
Foto: © SC

Bradley Diallo doorliep de jeugdreeksen bij Olympique de Marseille. Sinds vorige maand speelt de 22-jarige linksachter bij White Star Woluwe.

“Ik ben geboren en getogen in Marseille”, aldus Diallo in HNB. “Je kan je niet inbeelden wat het voor een jongere van Marseille betekent om voor l'OM te spelen. Ik kijk dus met fierheid terug op mijn periode bij Marseille, waarvan ik van mijn negen jaar tot mijn twintigste het shirt droeg.

Officiële wedstrijden heb ik er echter nooit gespeeld. Ik trainde met de A-kern en mocht enkele keren aantreden in vriendschappelijke duels. Ik speelde mijn wedstrijden bij de beloften. Maar wie kan zeggen dat hij Didier Deschamps als trainer heeft gehad?”

De linksachter besloot dat het tijd was om het nest te verlaten. “In Marseille zat ik in een cocoon en dan besef je soms niet wat je moet doen of laten om als voetballer te slagen. België is een nieuwe stap in mijn carrière.

Twee weken geleden mocht ik invallen tegen Sint-Niklaas en afgelopen weekend in Aalst kreeg ik mijn eerste basisplaats. Mijn eerste indrukken over het Belgische voetbal? Dat het spel gestoeld is op wilskracht. Het voetbal is hier rechttoe rechtaan en je krijgt amper de tijd om een bal aan te nemen. Ik schat dat ik nog een viertal wedstrijden nodig zal hebben om top te zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties