Jackson Martinez, het wapen van Porto tegen Málaga

Jens Van der Borght
| 2 reacties
Jackson Martinez, het wapen van Porto tegen Málaga
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond speelt FC Porto voor de achtste finales van de Champions League tegen Málaga. Met Jackson Martinez heeft trainer Vitor Pereira een nieuwe topschutter in zijn team.

Málaga beschikt met Saviola, Joaquin, Santa Cruz en Isco ook over heel wat aanvallend geweld. Maar een echte goalgetter zoals Jackson Martinez loopt er bij de Spanjaarden niet rond. De Colombiaan scoorde dit seizoen in de Portguese competitie al 20 goals in 19 matchen. Daarnaast deed hij ook al 3 keer de netten trillen in de Champions League.

Bij Porto slaagden ze er de laatste jaren telkens in om een doelpuntenmachine in de gelederen te hebben. Hulk scoorde afgelopen jaar 23 goals in de Portugese Superliga. Het jaar daarvoor legde Falcao er 25 binnen. In het seizoen van 2007-2008 was Lisandro Lopez nog topscorer met 24 doelpunten. Enkele jaren eerder beschikte Porto ook nog over de legendarische spits Mario Jardel, die tot drie keer toe de kaap van de 30 doelpunten haalde.

Hoewel veel mensen hem al omschrijven als de nieuwe Falcao, wil Martinez niet vergeleken worden met zijn landgenoot en vriend Falcao. “Ik hou niet van vergelijkingen. Iedereen heeft zijn eigen speelstijl. Falcao heeft hier geschiedenis geschreven, en daar ben ik nog maar net mee begonnen”, aldus Martinez.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties