Interview Oostende is klaar voor eerste klasse

Timothy Collard
Timothy Collard
| 16 reacties
Oostende is klaar voor eerste klasse
Foto: © SC

KV Oostende doet het dit seizoen heel erg goed. De kustploeg staat aan de leiding in tweede klasse en telt acht punten meer dan eerste achtervolger Westerlo. De titel wenkt, maar voorzitter Yves Lejaeghere is voorzichtig.

Wedstrijd tegen Moeskroen cruciaal

“We hebben nu nog niets in handen en het kan snel verkeren in het voetbal”, begint Lejaeghere. “Onze ambitie was om zo lang mogelijk mee te doen voor de eindronde, maar als je in deze fase van de competitie op kop staat dan moet je er vol voor gaan”. KVO neemt het in zijn volgende wedstrijd op tegen Moeskroen en dat wordt alweer een cruciale wedstrijd volgens de voorzitter. “Als we die goed doorkomen, dan doen we een hele goeie zaak”.

De West-Vlamingen nemen het woord ‘titel’ nog niet in de mond, maar mocht Oostende de promotie afdwingen dan zijn ze er wel klaar voor om op het hoogste niveau te spelen. “De burgemeester van Oostende wil meewerken aan de uitbreiding van ons stadion, dat heeft men ons vorig jaar tijdens de eindronde al verzekerd.“

Kern samenhouden is het doel

Oostende verloor tijdens de afgelopen transferperiode wel al één van zijn sterkhouders. Laurent Depoitre ondertekende een overeenkomst met Zulte-Waregem en zal vanaf volgend seizoen te bewonderen zijn in het Regenboogstadion. “Verschillende clubs hadden zich bij ons gemeld voor Depoitre. Dan staan wij als Oostende daar wat machteloos tegenover en willen wij die jongen zijn carrière niet tegenhouden. Hopelijk heeft Laurent een verstandige keuze gemaakt door voor Essevee te kiezen. Het zal niet makkelijk worden, maar hij heeft het talent en de werkkracht om te slagen in eerste klasse. Bovendien is het een zeer intelligente kerel”.

Verder is het wel de bedoeling dat KVO zijn kern samenhoudt en zich versterkt waar mogelijk. “Dit is een ervaren kern. Jaar na jaar hebben we gebouwd aan dit team en dit is het resultaat van hard werken. De meeste jongens uit deze kern kunnen mee in eerste klasse, maar als je promoveert moet je de kern natuurlijk altijd aanvullen met enkele spelers die een meerwaarde zijn voor het team. Dat moet zeker kunnen met de televisiegelden en de extra abonnees die er zullen bijkomen indien we promoveren”.

Tot slot bespreekt de voorzitter nog de capaciteiten van de coach, Fred Vanderbiest. “Hij heeft een zeker charisma en het is bovendien een ongelooflijk harde werker. Hij is soms ’s ochtends al op de club, terwijl er pas in de namiddag een training gepland staat. Hij is van ’s morgens tot ’s avonds keihard bezig met zijn job”. Dat vertaalde zich dit seizoen in geweldige resultaten en Oostende lijkt kandidaat nummer één wat betreft de promotie naar de hoogste afdeling.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties