Besiktas komt voorlopig tot op vier punten van Galatasaray

Besiktas heeft dankzij een zuinige overwinning op het veld van Sivasspor het verschil in de stand met Galatasaray teruggebracht tot vier punten. Galatasaray speelt wel maandag nog. Het team van Ruud Boffin verliest kostbare punten.

Sivasspor – Besiktas 0-1

Bij Sivasspor speelde met Kadir Bekmezci een Belg mee. Hij mocht de hele wedstrijd meespelen, maar zag zijn team wel de boot in gaan tegen Besiktas.

Halfweg de tweede helft werd Kavuk uitgesloten bij de thuisploeg en de bezoekers profiteerden van het spelersoverwicht om tien minuten voor tijd de winnende treffer te maken. Hilbert wordt zo de redder van Besiktas: hij brengt de club voorlopig tot op vier punten van Galatasaray.

Istanbul BB – Eskisehirspor 2-2

Ruud Boffin mocht zich twee keer omdraaien na evenveel doelpunten van Holmen. Tussendoor hadden Akaminko en Zengin een 1-0 achterstand omgebogen naar een voorsprong. Twee keer rood voor Tello en een strafschop in de slotminuut zorgden voor puntenverlies voor het team van Boffin.

Istanbul komt een puntje losser van de degradatieplaatsen, Eskisehirspor doet een slechte zaak in de strijd om Europees voetbal.