Interview Van Renterghem: "Chris Janssens probeerde me al te bellen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Van Renterghem: "Chris Janssens probeerde me al te bellen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bart Van Renterghem moest vanmorgen in de krant lezen dat hij ontslagen werd bij Eendracht Aalst. Zijn opvolger wordt Chris Janssens, die hem intussen al probeerde te bellen. De oefenmeester vindt zijn ontslag alvast niet terecht, dat zei hij in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Door Sander De Graeve

"Ik vind het onterecht. Er is blijkbaar nog angst voor de degradatie. We hadden nochtans maar enkele punten nodig in acht wedstrijden. Aalst staat negen punten boven de degradatiezone. Het klopt dat de laatste weken de resultaten niet goed waren, maar daar kwam vaak ook pech bij te kijken."

"Er was geen reden tot paniek, we speelden deze week nog een fantastische oefenmatch tegen een goede ploeg van Anderlecht. Ook in de groep was er geen paniek. Als trainer van Aalst weet je natuurlijk dat de entourage en supporters snel onrustig worden als het wat minder gaat", aldus Van Renterghem die het nieuws in de krant moest lezen.

Gesprek voorzien op zondag

"Blijkbaar was er een lek binnen het bestuur. Normaal gezien was er gisteren een gesprek gepland, maar dat ging niet door. Ik las het nieuws dan in een krant en belde meteen de voorzitter. Deze namiddag deelde hij me mee dat de samenwerking stopgezet wordt."

Van Renterghem had al ideeën voor volgend seizoen. "Het plan voor volgend seizoen had ik al klaar. Of ik dat ga delen met mijn opvolger? Hij probeerde me al te bellen. We hebben het allebei druk en ik denk dat mijn assistenten hem zullen inlichten. Ik vind het ook belangrijk dat een trainer zijn eigen stempel kan drukken."

Ervaring nodig

"De problemen zijn alleszins duidelijk. Er moet wat ervaring bijkomen. We hebben een jonge ploeg met techniek, snelheid en kwaliteit. We hebben het echter moeilijk om op verplaatsing een voorsprong vast te houden. In tweede klasse heb je wat ervaring en métier nodig. Een grote verandering, zoals de dertien transfers van dit jaar, is echter niet nodig. De meeste transfers zijn overigens ook geluk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties