Reactie Vanderbiest blij met winst met tien man

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Vanderbiest blij met winst met tien man
Foto: © SC

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Oostende won vrijdag met 1-2 op bezoek bij FC Brussels. De kustploeg blijft zo autoritair leider in tweede klasse en bouwde de voorsprong nog uit na het gelijkspel tussen Moeskroen en Woluwe. Vanderbiest was erg tevreden met de reactie van zijn team op de rode kaart.

"Bij die herleiding tot tien man na dat rood voor De Schutter oordeelde ik om de boeken te sluiten en puur op het resultaat te spelen. We voetbalden met twee linies van vier man en enkel Depoître ervoor. Ik noteer ook positieve invalbeurten van gretige jongens. Op weeral een stilstaande fase volgde dan toch de 0-2. Na een aansluitingstreffer van Brussels moesten we nog enkele keren opletten", aldus Vanderbiest aan Het Nieuwsblad.

Oostende heeft goede papieren om volgend jaar in eerste te voetballen, maar Vanderbiest wil zich nog niet helemaal rijk rekenen. "Nu wachten er ons heel twee belangrijke thuismatchen. Indien we zondag tegen Boussu Dour en de donderdag erop tegen Woluwe winnen, kunnen we met die zes extra punten rustig beginnen rekenen en tellen. Laten we toch match per match bekijken en vooral de druk op de tegenstanders behouden en misschien nog opvoeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties