Interview Boi: "Op deze manier zijn we een vogel voor de kat"

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
Boi: "Op deze manier zijn we een vogel voor de kat"
Foto: © SC

Frederik Boi is bijzonder teleurgesteld en hard over de nederlaag tegen Beerschot. Hij neemt de woorden 'ongelukkig' en 'gefrustreerd' in de mond. Hij beseft dat Cercle helemaal anders voor de dag zal moeten komen in play-off III.

Door Robby Morren

Cercle speelde ontstellend zwak en ging met 3-1 de boot in tegen Beerschot. Boi gaf de zwakke prestatie grif toe maar wees ook met de vinger naar scheidsrechter Boucaut. Die legde de bal onterecht op de stip voor Beerschot.

"Er waren bij beide ploegen veel wissels gebeurd wat niet goed is voor de automatismen. Uiteindelijk won Beerschot maar veel leer je daar niet uit. Zij kwamen 1-0 voor door een afgeweken bal, wij kwamen gelijk na een floddergoal."

"Die penalty kregen zij kado want voor de fout was er handspel van hun. Nu is dat niet zo belangrijk. Als het een wedstrijd in play-off III was, zou er veel meer commotie zijn. Het is nutteloos dat we er nu woorden aan verspillen. Onze prestatie was ondermaats maar ik denk dat er nog iemand op het veld rondliep die in het zwart gekleed was, die misschien nog ondermaatser was."

Door de nederlaag en de zwakke eigen prestatie blijft Cercle met een slecht gevoel achter. Boi is hard maar eerlijk in het gesprek met Voetbalkrant. "Dit stemt tot nadenken", zegt de verdediger.

"We hadden een goede match moeten spelen zodat we toch naar huis konden gaan met het gevoel dat we play-off III volledig zien zitten maar ik kan niet ontkennen dat dit nu zo niet is. Ik heb een ongelooflijk gefrustreerd gevoel. Ik ben ontzettend ongelukkig over onze prestatie. Dit stemt tot nadenken. Gelukkig hebben we een week om de bekerwedstrijd voor te bereiden en twee weken voor de eerste match tegen Beerschot."

"Er zal toch iets moeten klikken want als we spelen zoals zaterdag tegen Beerschot, dan moeten we zelfs geen enkele van die westrijden aanvatten. Dan zijn we een vogel voor de kat."

Ondanks de teleurstellende generale repetitie, laat Boi de moed niet hangen. Hij weet dat de wedstrijd over twee weken helemaal anders zal verlopen. De voorbereiding, de entourage en de sfeer rond die wedstrijd zullen niet te vergelijken zijn met afgelopen zaterdag. 

"Ach, het slaat de laatste tijd allemaal tegen. Door die opeenvolgende nederlagen loopt niemand over van vertrouwen. De acties die je probeert, mislukken. Het is een gans ander gegeven in play-off III. Dat is een mini-competitie tussen Beerschot en Cercle. Hopelijk kan dat gegeven ons nieuwe moed geven."

"Er zal een gans andere sfeer zijn vanuit de tribune, vanuit de entourage. Voor de komende wedstrijd tegen Beerschot zullen we echt op scherp gezet worden, zal er een gans andere beleving aan voorafgaan. Dat zal hopelijk ook te merken zijn op het veld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties