Interview Vertonghen: "We kijken deze keer niet achterom"

Conrad Grayson
| 0 reacties
Vertonghen: "We kijken deze keer niet achterom"
Foto: © SC

Jan Vertonghen nam gisteren na de training van de Rode Duivels even tijd om na te praten over de heenwedstrijd in Macedonië en de terugwedstrijd komende dinsdag in eigen huis.

Wat vind je van de wedstrijd gisterenavond in Macedonië?

“We zijn heel blij met de drie punten. Het was niet onze beste wedstrijd, maar het is positief als je ook slechte wedstrijden kan winnen. Ze hebben heel veel goede kansen gehad in de eerste helft. In de tweede helft hebben we ons herpakt. Dinsdag zal het beter moeten. Het is in ieder geval goed dat we de afstand hebben kunnen vergroten op enkele rechtstreekse concurrenten.”

Hoe groot is de schade na de wedstrijd?

“Er is gelukkig geen schade (lacht), niemand geraakte geblesseerd. We zijn vooral vermoeid. Macedonië was dominanter dan we hadden verwacht. Het is belangrijk dat we er dinsdag terug staan met een volledig fitte kern.”

Wat hebben jullie geleerd uit de wedstrijd?

“We hebben veel geleerd uit vrijdagavond, dus we kennen ze nu beter. We moeten vooral opletten bij balverlies in het middenveld, want we weten dat ze sterk zijn in de omschakeling en dodelijke kunnen counteren. Dinsdag spelen we ook op een beter veld en dat zal zeker in ons voordeel zijn.”

Wat vond je van je eigen spel in de beginfase van de wedstrijd?

“Ja, in de beginfase liep het al snel fout. Pandev kon zich vrijmaken op de linkerflank en een uitstekende voorzet afleveren. Ik dekte door, omdat ik dacht dat er een ploegmaat achter mij liep. Het was een kwestie van slechte communicatie.”

Hoe werken jullie naar de wedstrijd van dinsdag toe?

“We hebben een heel brede kern, een sterke ploeg. De groep groeit voortdurend en het zelfvertrouwen is er. Vandaag houden we het rustig, want we hebben veel krachten moeten verspillen. Het is de eerste dag na de wedstrijd dus het wordt vooral rusten, stretchen, fietsen enzovoort. Maandag zullen we pittig trainen en toewerken naar de wedstrijd van dinsdag.”

Jullie gaan dus volop voor de winst in eigen huis?

“Als je buitenshuis wint, moet je thuis ook winnen. Zes op zes halen is een must. We zullen ook anders kunnen spelen, meer ons eigen spel. Dat zal sowieso in ons voordeel zijn."

Hoe werken jullie naar de wedstrijd van komende dinsdag toe na winst in Macedonië?

“Ik speel liever een wedstrijd die we moeten winnen, dan dat we mogen gelijkspelen. Zie onze wedstrijd met Tottenham tegen Internazionale in San Siro. We zouden zelfs bij 2-0 doorstoten naar de volgende ronde. Op een bepaald moment werd het 3-0 voor Internazionale en toen heeft het niet veel gescheeld of we lagen eruit.”

Jullie hebben in de campagne nog maar één goal tegengekregen. Dat bewijst toch dat jullie als groep er staan?

“Dat is zo. Ondanks het feit dat veel Rode Duivels bij een topclub spelen, zijn we toch enorm gegroeid als groep. We hebben ook veel meer ervaring gekregen. Iedereen is ingespeeld op elkaars kwaliteiten. Ook nieuwe spelers die zich aansluiten bij de kern worden perfect ingepast.”

Kan je zeggen dat het geluk meer aan jullie kant staat in deze campagne in vergelijking met de vorige campagnes?

“Je kan inderdaad zeggen dat het geluk misschien wat meer meezit. We hebben een beter gevoel dan in de vorige campagnes, want we kijken deze keer vooral naar voren en minder achterom. We zijn nu ook beter in staat om fouten te herstellen, omdat we als groep sterker staan. We kunnen nu ook meer rekenen op individuele flitsen van spelers, net omdat de ploeg zoveel kwaliteit heeft.”

Kijk je wel eens naar de stand?

“Onze grootste concurrent is Kroatië. Het is vooral belangrijk dat we dinsdag winnen, ongeacht wat Kroatië in Wales doet.”

Wat denk je dat Kroatië in Wales gaat doen?

"Wales is niet te onderschatten, vooral in eigen huis zijn ze sterk. Ze hebben daar twee à drie heel sterke spelers rondlopen. Ze kunnen zeker in staat zijn om Kroatië enkele punten afhandig te maken.”

Heb je er al over nagedacht als jullie tweede eindigen in de groep?

"Als je naar de andere groepen kijkt, dan kan je zien dat bijvoorbeeld Spanje en Engeland ook nog tweede kunnen eindigen. Het zal nooit makkelijk worden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties