Anderlecht steunt samen met Juhasz Hongaars weeshuis

Anderlecht steunt samen met Juhasz Hongaars weeshuis
Foto: © SC

Anderlecht houdt in zijn eerste twee thuiswedstrijden (Genk en Club) een actie tegen racisme. Zo'n 40 vrijwilligers zullen vanaf twee uur voor de aftrap polsbandjes verkopen met de slogan 'RSCA AGAINST RACISM'. De integrale opbrengst gaat naar een weeshuis, gesteund door Roland Juhasz.

De actie moet geld opleveren voor een weeshuis in Hongarije. Roland Juhasz (uitgeleend door Anderlecht aan Videoton) is de peter van het initiatief. Vorig jaar nodigde de jeugdafdeling van Anderlecht een ploeg van de instelling uit in Anderlecht om het sportief op te nemen tegen een van de jeugdteams.

De opbrengst van de verkoop van de polsbandjes gaat integraal naar de aanleg van een synthetisch veld voor het weeshuis. De spelers van de U12 van RSC Anderlecht zullen in de paasvakantie op stage gaan naar Hongarije. Aan deze stage zullen de weeskinderen ook deelnemen. De jonge spelers krijgen de kans om mee te trainen met de jongeren van RSC Anderlecht, onder de leiding van de jeugdtrainers van de club en paars-wit wil daar een jaarlijkse traditie van maken.

De polsbandjes zullen €3 kosten. Elk bandje is uniek en heeft een eigen nummer. De stadionomroeper zal elke thuismatch van de play-offs enkele nummers omroepen en deze maken kans op één van de prijzen die Anderlecht aanbiedt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties