Interview Kagelmacher: "De concurrentie zal moordend worden"

Kagelmacher: "De concurrentie zal moordend worden"
Foto: © SC

AS Monaco staat op zes wedstrijden van de Ligue 1. De club van de steenrijke Russische eigenaar Dmitri Ribolovlev heeft een voorsprong van vijf punten op de nummer 2. Ex-Beerschotspeler Gary Kagelmacher voelt de druk stijgen.

Kagelmacher is een vaste waarde in de Monegaskische ploeg. De Uruguayaanse verdediger kijkt met spanning uit naar het slot van de competitie. "Met vijf punten voorsprong hebben we toch een mooie bonus", aldus Kagelmacher aan Voetbalkrant.com. "Er is veel druk om kampioen te spelen, maar daarnaast is er ook een gezonde nervositeit om volgend seizoen op het hoogste niveau te spelen. Ook bij mij, want het zou een fantastische bekroning zijn voor een goed seizoen."

Kagelmacher speelde eerder al kampioen met Danubio, zijn Uruguyaanse ploeg waar hij zijn carrière startte. Een titel met traditieclub Monaco zou wel een ander gevoel zijn. "Het zou veel meer voor me betekenen. Bij Danubio was ik nog heel jong en speelde ik niet veel. Hier sta ik altijd in de basis en krijg ik veel respect. Ik denk veel aan die titel, wat het zou betekenen en hoe ik me erbij zou voelen. Ik denk niet dat ik het echt ga beseffen op het moment zelf."

"Strijd tussen twee rijke eigenaars"

Monaco is aan zijn standing verplicht om er op het hoogste niveau weer bij te zijn. Eigenaar Ribolovlev pompte ettelijke miljoenen in de club uit het prinsdom om hen er weer bovenop te helpen. Het missen van de titel zou dus onaanvaardbaar zijn. "Die eindspurt wordt het moeilijkste, want veel spelers zijn toch al vermoeid. We moeten nu doorduwen", aldus Kagelmacher.

En voor volgend seizoen heeft de voorzitter ook al zijn portefeuille klaar. Er zullen een hoop nieuwe spelers arriveren. "Daar heb ik toch ook al aan gedacht", knikte Kagelmacher. "De concurrentie zal moordend worden. De voorzitter zal er alles aan doen om een goed figuur te slagen in eerste. Het zal knokken worden voor een plaatsje. Maar dat is normaal als je bij een club met ambitie speelt. Al zal het toch wennen worden, want nu was ik quasi zeker van mijn plaats."

Dat er ambitie is, kan niet ontkend worden. Want Monaco zal het volgende seizoen in de Ligue 1 niet aanvatten om een meelopersrol te spelen. "Nee, dat hebben we al gehoord. Het zal een strijd met de club uit de hoofdstad, PSG, worden. Een strijd tussen twee heel rijke eigenaars. (lacht) Je zal zien, Monaco wordt weer een club om rekening mee te houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 2

Nieuwste reacties