Vermeersch klaagt op zijn beurt GDC aan

Conrad Grayson
| 18 reacties
Vermeersch klaagt op zijn beurt GDC aan
Foto: © SC

Johan Vermeersch, voorzitter van voetbalclub FC Molenbeek Brussels, wil de investeringsgroep 'Gulf Dynamic Challenge' uit Dubai voor de burgerlijke en strafrechtelijke rechtbank dagen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

"Het bleek een desillusie te zijn. Na een eerste schijf van 100.000 euro gekregen te hebben zoals overeengekomen, wou GDC dat een deel van het geld gebruikt zou worden om de twaalf nieuwe spelers te betalen. En dat terwijl overeengekomen was om dat geld te gebruiken om de licentie in orde te brengen”, aldus Mr. Clerens, de advocaat van FC Brussels op de persconferentie vandaag.

“Dit is natuurlijk onaanvaardbaar voor meneer Vermeersch.” Sterker nog, Clerens zegt zelfs dat GDC officieel niet bestaat. "Toch zeker niet in Dubai zoals ze beweren.”

Zo zou Clerens documenten bezitten die aantonen dat GDC niet ingeschreven staat bij het Ministerie van Economische Ontwikkeling in Dubai, wat de investeringsgroep eerder wel beweerde.

"Ik zag het niet aankomen en ben dan ook geschrokken door het professionalisme van deze valse structuur", aldus Vermeersch op de persconferentie. "Nooit had ik gedacht dat zoiets mogelijk zou zijn. Onze advocaten zullen zich nu bezighouden met het vervolg van deze affaire."

Eerder vandaag werd GDC genoemd als mogelijke overnemer bij die andere financieel geplaagde Brusselse club, White Star Woluwe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 0-0 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties