Vermeersch: "Voetballen in tweede is onleefbaar"

Conrad Grayson
| 17 reacties
Vermeersch: "Voetballen in tweede is onleefbaar"
Foto: © SC

Tweede klasse is dringend aan hervorming toe, want de cijfers van de clubs kleuren donkerrood. Zelfs kampioen KV Oostende verliest geld.

Het Nieuwsblad meldt dat van de achttien clubs die hun financiële situatie onder de loop genomen werd, er vijftien in het rood draaien. Alleen Boussu-Dour, Dessel Sport en Eendracht Aalst zouden winst maken. Al is de situatie van Boussu-Dour twijfelachtig, aangezien ze geen licentie kregen.

“Voorzitter Yves Lejaeghere moet elk seizoen uit zijn eigen zak geld bijstoppen om KV Oostende draaiende te houden”, zei FC Brussels-voorzitter Johan Vermeersch. “Als ik je vertel dat wij zondag in Lommel voor 350 man zijn gaan spelen, in Boussu-Dour voor 250 en in Visé voor 173, moet ik er geen tekening bij maken.”

De tv-pot van eerste klasse zou 55 miljoen euro bedragen, maar daarvan gaat geen euro naar tweede. “Hier krijgt elke club 25.000 euro van ­Belgacom. Voetballen in tweede is simpelweg onleefbaar. Zelfs de kampioen scheurt er zijn broek aan”, aldus Vermeersch.

"Er is maar plaats voor 25 ploegen"

“Je mag niemand uitsluiten maar eigenlijk zijn er te veel profclubs in België”, stelde Jean-Pierre Van Droogenbroeck, de secretaris van de Liga Tweedeklassers.

“Zestien eerste- en achttien tweedeklassers maakt samen 34, terwijl er misschien maar plaats is voor 25. Op termijn willen we tweede klasse hervormen. Met de eersteklassers zijn daarover al voorzichtige gesprekken begonnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties