Robben kwalificeert zich altijd op vreemde bodem

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Robben kwalificeert zich altijd op vreemde bodem
Foto: © SC

Vanavond plaatst Bayern München zich simpelweg voor de finale van de Champions League. Statistieken tonen aan dat de Duitsers ook buitenshuis meestal de kwalificatie afdwingen. Alsof de 4-0-overwinning uit de heenwedstrijd niet voldoende is.

Vooral Arjen Robben lijkt een patent te hebben op uitwedstrijden in een halve finale van de Champions League. De Nederlander kwalificeerde zich achtereenvolgens in het Stade de Gerland van Olympique Lyon, in het Camp Nou van FC Barcelona en in het Santiago Bernabeu van Real Madrid voor de eindstrijd van de Champions League.

“We zijn in de Champions League niet anders gewend”, vertelt Robben in Het Laatste Nieuws. “Als we het tegen FC Barcelona redden, is het al mijn derde keer dat de beslissing in een uitwedstrijd valt.”

En dat terwijl de meeste clubs er net op hopen om eerst buitenshuis te mogen spelen om de schade te beperken. Volgens die redenering kan het één en ander worden rechtgezet in het eigen stadion. “In mijn eerste jaar in Beieren onder Louis Van Gaal, speelden we zelfs de gehele knock-out fase de beslissende wedstrijd buitenshuis”, besluit Robben. “Met Barcelona vond ik de loting overigens ook prima. Als je thuis scoort, krijg je automatisch meer ruimte.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties