Giggs krijgt voor het eerst een nieuwe trainer

Frank Deckers
| 0 reacties
Giggs krijgt voor het eerst een nieuwe trainer
Foto: © SC

Ryan Giggs gaat voor het eerst in zijn carrière voetballen met een andere coach langs de zijlijn. Volgens de Welshman is het bijna onmogelijk om een waardige opvolger te vinden voor Alex Ferguson.

"Een speler van wereldklasse kan je vervangen door een speler van wereldklasse”, zegt Giggs. “Maar een manager die meer dan 25 jaar aan het roer heeft gestaan, dat is een ander verhaal. Het is de vraag of zijn opvolger in staat is het goede werk van Sir Alex voort te zetten.”

Volgens de ouderdomsdeken van Manchester United is Ferguson ook zeer belangrijk voor de jeugdspelers. “Als je zeventien, achttien of negentien bent is het verleidelijk om je als een arrogante snotneus te gaan gedragen omdat je toevallig bij Manchester United speelt en veel geld verdient. Je denkt misschien dat je het gemaakt hebt, maar dat is natuurlijk niet het geval”, liet Ryan Giggs weten.

“Ferguson heeft ervoor gezorgd dat ik met beide benen op de grond ben blijven staan en niet ben gaan zweven. Hij weet hoe hij met spelers moeten omgaan. Niet te veel ophemelen, maar ook niet te veel kritiek geven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties