PSG, PSG, PSG Champion!

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
PSG, PSG, PSG Champion!
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kogel is door de kerk, of is het de Notre Dame? PSG kroonde zich vanavond tot kampioen van Frankrijk. Een mooie beloning voor de club uit de hoofdstad of het ultieme bewijs dat met geld alles te koop is? Nasser Al-Khelaifi ziet twee jaar van investeringen alvast beloond.

Door Sander De Graeve

De stinkend rijke Qatarees, tevens een voormalig proftennisser, vormde PSG om van een Franse subtopper naar een Europese topclub. Dat ging natuurlijk niet zonder de nodige aankopen. Waar PSG vroeger een team was waar af en toe één topspeler of rijzende ster (Ronaldinho) de harten in het Parc des Princes verwarmde, heeft het nu een volledig sterrenelftal ter beschikking met als hoofdkaas Zlatan Ibrahimovic.

De komst van de Zweedse topspits paste in een reeks transfers in die zijn weerga niet kende in Frankrijk. Maar liefst 259 miljoen euro spendeerden de Parijzenaars aan inkomende transfers. Ibracadabra was, met zijn kostprijs van 20 miljoen euro, pas de vijfde duurste. Maar liefst drie spelers kostten meer dan 40 miljoen euro. Lucas Moura, Thiago Silva en Javier Pastore viel die eer te beurt. Tussen dat drietal en Ibrahimovic vinden we nog Ezequiel Lavezzi terug. Hij kostte 30 miljoen.

Wat vinden de Parijse supporters zelf van dit financiële vertoon? We legden ons oor te luister bij Jean-Pierre Naj, geboren en getogen Parijzenaar die al jaren fan is van PSG.

Op de kritiek van sommigen dat het een gekochte titel zou zijn, heeft hij meteen een antwoord klaar. “Alle grote ploegen spenderen veel geld aan grote transfers. Ik denk dat het een goede zaak is voor Parijs en het Franse voetbal. Zij die het een gekochte titel noemen zijn jaloers. Ons feest zal er niet minder om zijn.”

"Nog een spits en verdediger voor Champions League"

PSG werd vorig jaar van de eerste titel gehouden door het verrassende Montpellier. “Toen was het team ook nog niet genoeg op elkaar ingespeeld. Met een volledig nieuwe ploeg is het moeilijk om meteen resultaten te boeken.”

De Champions League lijkt het volgende doel voor de Parijzenaars. Volgens Jean-Pierre moet er nog wat bijkomen om dat te behalen. “Nog een spits en een verdediger, dan maken we een goede kans.”

PSG jaagt op nog een aantal sterren om de Champions League binnen te halen, maar dat is iets voor later. Nu wacht er Parijs maandag een wild titelfeest. De lichtstad wacht immers al sinds 1994 op een titel. De Eiffeltoren is the place to be!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties