Nog steeds plaats bij Monaco voor jonge Belg

Nog steeds plaats bij Monaco voor jonge Belg
Foto: © SC

AS Monaco laat het geld dezer dagen flink rollen. Met James Rodriguez krijgt Yannick Ferreira Carrasco er volgend seizoen een te duchten concurrent bij. Toch hoeft de jonge Belg niet voor zijn plek te vrezen, zo zegt algemeen directeur Filips Dhondt.

Ferreira Carrasco maakte dit seizoen indruk in de Franse Ligue 2. De jongeling, die de jeugdreeksen van Genk doorliep, speelde 27 wedstrijden en was daarin goed voor zes doelpunten. Met de komst van bijvoorbeeld James Rodriguez lijkt de toekomst van het jonge Belgische talent onzeker.

Volgens Filips Dhondt zal de flankspeler ook volgend seizoen zijn kans krijgen. “Claudio Ranieri heeft oog voor de jeugd en heeft Yannick afgelopen seizoen in de ploeg gebracht. Hij heeft zich heel goed ontwikkeld en kan nog veel vooruitgang boeken. Natuurlijk gaat hij volgend jaar nog spelen”, aldus de algemeen directeur aan Het Nieuwsblad.

De zaakwaarnemer van Ferreira Carrasco, Christophe Henrotay, maakt zich alvast geen zorgen. “Moutinho en Rodriguez zijn concurrenten voor Yannick. Als Monaco straks zegt dat het niet meer op hem rekent, dan is dat zo. Met zijn kwaliteiten zullen er heus wel andere ploegen geïnteresseerd zijn. Maar momenteel is dat totaal niet aan de orde”, besluit Henrotay.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties