Bordeaux wint Franse beker in extremis

Timothy Collard
| 2 reacties

Bordeaux heeft vrijdagavond de Franse beker gewonnen. Les Girondins toonden zich net iets sterker dan Evian. Het werd uiteindelijk 2-3 en het winnende doelpunt viel in de allerlaatste minuten van de reguliere speeltijd.

Met Evian en Bordeaux stonden respectievelijk de nummer zestien en de nummer zeven uit de Ligue 1 tegenover mekaar in de bekerfinale. Op het veld viel er echter weinig verschil te merken qua kwaliteit.

Pas vlak voor rust slaagde Bordeaux erin om een gaatje te vinden in de defensie van de tegenstander. Cheick Diabaté zorgde ervoor dat FCGB mocht gaan rusten met een zuinige 0-1-voorsprong. Meteen na de koffie kreeg de Malinees een uitgelezen kans om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen, maar hij faalde vanop de elfmeterstip.

Een handvol minuten later bezorgde Sagbo Bordeaux een koude douche. In plaats van 0-2 stond het plots 1-1 en moesten Les Girondins weer vol aan de bak. Ze bleken niet van slag, want Saivet zorgde meteen voor de 1-2.

Het venijn zat duidelijk in het slot. Twintig minuten voor tijd leek Dja Djedje nog verlengingen af te dwingen, maar luttele minuten voor affluiten maakte Diabaté zijn penaltymisser goed door voor het winnende doelpunt te tekenen. Voor Bordeaux is het de vierde keer dat het La Coupe de France in de wacht weet te slepen.