Interview De Bruyne: "Eerst vakantie, dan duidelijkheid"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
De Bruyne: "Eerst vakantie, dan duidelijkheid"
Foto: © SC

De Rode Duivels trainden eerder vandaag op de terreinen van KRC Genk. Voor Kevin De Bruyne was het een blij weerzien met de Cristal Arena. "Het is leuk om de fans en medewerkers van Genk terug te zien."

Cédric De Volder in Genk

Een tweeduizendtal fans waren uit hun zetel gesprongen om de open training van de nationale ploeg bij te wonen. Onder hen heel wat klasjes die er meteen een schooluitstap van maakten. “Ik ben verrast dat er opnieuw zo veel volk op de tribunes zit”, vertelt publiekslieveling De Bruyne. “Dit is het beste bewijs dat de Rode Duivels springlevend zijn. Mijn terugkeer in Genk? Het is fijn om de medewerkers van de club terug te zien. Ik voel me hier nog steeds thuis.”

Het is opvallend hoezeer de Oost-Vlaming het voorbije seizoen gegroeid is. De Bruyne draait in het sterrenensemble met onder anderen Vincent Kompany en Eden Hazard moeiteloos mee. “Je mag niet vergeten dat ik nog maar pas kom kijken op het hoogste niveau”, blijft de middenvelder bescheiden. “Ik merk dat ik vooral op fysiek vlak nog heel wat progressie kan maken. De intensiteit van de wedstrijden ligt immers heel hoog. Het voetbaltechnische aspect is altijd al mijn sterkste kant geweest.”

"Je mag niet vergeten dat ik nog maar pas kom kijken op het hoogste niveau. Ik merk dat ik vooral op fysiek vlak nog heel wat progressie kan maken"

Eden Hazard trainde vandaag voluit mee met de groep. Het lijkt er dan ook sterk op dat de dribbelkont zijn plaats op de flank opnieuw inneemt. Neemt De Bruyne genoegen met een plaats op het middenveld? “Het is een voordeel om Hazard in de ploeg te hebben. Hij is zo’n speler die een wedstrijd kan beslissen met één simpele flits. We zullen zien waar ik tegen Servië speel. In balbezit is het toch de bedoeling dat we door elkaar zwerven. Mijn voorzetten zijn beter dan die van Eden? Dat heb jij gezegd.” (lacht)

Ondertussen leeft het land op een wolk. Servië lijkt niet meer dan een zachtgekookt eitje op weg naar Brazilië. Toch waarschuwt De Bruyne voor gemakzucht. “In Servië hadden we het aanvankelijk enorm moeilijk. Het zal belangrijk zijn om de eerste minuten vol aan de bak te gaan. Ik hoop dat we snel op voorsprong klimmen en dat de hoofdjes bij onze tegenstander dan naar beneden gericht zijn. Tegen Kroatië zal wellicht de beslissing vallen, maar ik denk dat we in Brussel hebben getoond beter te zijn. Al zijn we er mits winst tegen de Kroaten nog niet.”

"Zelf ben ik niet bezig met een eventuele transfer. Een akkoord voor vijf seizoenen bij Dortmund? Dat is een spelletje waarvoor ik een manager in dienst heb"

De Bruyne trekt na vrijdag op reis naar Los Angeles. Ondertussen beslissen derden over zijn toekomst? Keert hij terug naar Chelsea? Of klimt hij verder naar de top in de Bundesliga bij Borussia Dortmund of Bayer Leverkusen? “Momenteel liggen alle opties nog open en bloot op tafel. Het belangrijkste is dat ik de kans krijg om vooruitgang te blijven boeken. Zelf ben ik niet bezig met een eventuele transfer. Een akkoord voor vijf seizoenen bij Dortmund? Dat is een spelletje waarvoor ik een manager in dienst heb.”

Al zullen de Chelsea-Belgen (Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Thibaut Courtois en Romelu Lukaku, nvdr.) wel hun mening hebben over José Mourinho. “Nee, eigenlijk is daar niets over gezegd”, besluit De Bruyne. “Het leven is meer dan alleen maar voetbal. Bovendien heb ik zelf nog niets gehoord van de nieuwe coach. Alles zal duidelijk worden na mijn vakantie”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties