Interview Lukaku keert terug: "Naar Chelsea om in eerste ploeg te staan"

Robby Morren
Robby Morren
| 161 reacties
Lukaku keert terug: "Naar Chelsea om in eerste ploeg te staan"
Foto: © SC

Romelu Lukaku keert terug naar Chelsea. Hij is razend ambitieus en vastberaden om te slagen bij de club van zijn hart. De aanvaller zegt geen schrik te hebben voor de concurrentie bij de topclub en vindt dat hij zijn plaats in het elftal van Mourinho waard is.

Robby Morren in Brussel

"Ik wil bij Chelsea slagen, ik ben niet bang voor concurrentie. Het is aan mij om de trainer te tonen dat ik speeltijd verdien. Dat kan net zoals bij West Brom verlopen: dat ik enkele wedstrijden nodig heb en dan vertrokken ben."

"In mijn eerste jaar bij Chelsea heb ik één match gespeeld en dan werd ik eruitgehaald. Iedereen begint nu opnieuw en het is aan mij om me te bewijzen want ik wil bij Chelsea slagen. Dat is mijn ploeg en dat is ook altijd mijn ambitie geweest. Ik wil bij Chelsea spelen."

"Het is aan mij om beter te doen dan Drogba"

Mourinho volgt Lukaku al geruime tijd en is fan van de Rode Duivel. Het ziet ernaar uit dat hij volgend seizoen volop zijn kansen zal krijgen bij de Engelse grootmacht. Over de vergelijking met Didier Drogba is hij duidelijk: "Ik moet zelf mijn naam maken in het voetbal."

"Mourinho zal nu met mij werken en ik zal mij aan hem moeten bewijzen. Zelfs als je krediet krijgt, zal je jezelf telkens opnieuw moeten bewijzen want bij Chelsea lopen spelers rond die jouw plaats zo kunnen innemen. De concurrentie is er heel zwaar maar dat heb ik het liefst. Ik ben er klaar voor, laat ze maar komen."

"Drogba is mijn idool en we hebben misschien wel dezelfde speelstijl maar er is nog altijd wel wat verschil. Als ze mij met hem vergelijken, doet dat deugd maar ik ben Romelu Lukaku en ik moet zelf mijn naam maken in het voetbal. Het is aan mij om beter te doen dan hem en hopelijk meer titels te behalen met de ploeg."

Een uitleenbeurt ziet Lukaku dan ook niet onmiddellijk zitten. Hij benadrukt meermaals dat het zijn doel is om bij Chelsea te slagen. De spits wil zich absoluut bewijzen tijdens de voorbereiding.

"Je bent speler van een club en uw doel is bij een club te slagen. Als er geen oplossingen zijn, moet je wel denken aan een uitleenbeurt maar nu ga ik gewoon naar daar met de intentie om daar te slagen. Ik denk dat dat ook de bedoeling is van Kevin en van Thibaut. Ik ben klaar, ik wil terugkeren en we zullen zien hoe het zal lopen in de voorbereiding."

"Ik ga terug naar Chelsea om in de eerste ploeg te staan. Ik denk dat ik dat waard ben na wat ik het afgelopen seizoen getoond heb bij West Brom. Mijn doel is om volgend seizoen nog beter te doen. Als ik het vertrouwen van de coach krijg en de ploeg kan helpen, des te beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties