Interview "Ik wil veel scoren voor Genk"
Robby Morren
Robby Morren
| 4 reacties
"Ik wil veel scoren voor Genk"
Foto: © SC

De enige transfer die Racing Genk tot dusver realiseerde is die van Albian Muzaqi. De jonge aanvaller maakt duidelijk dat hij de lat hoog legt en barst van ambitie. "Ik wil veel scoren voor Genk", zegt hij onomwonden.

Robby Morren in Genk

Hij moet nog 19 worden, was vorig seizoen topschutter bij de A1 van PSV en zette zijn krabbel onder een 4-jarige verbintenis bij Genk. "Dit is een nieuwe uitdaging, het is heel anders dan bij PSV. Ik wil zo snel mogelijk mijn eerste wedstrijd spelen", klinkt het ongeduldig bij de Nederlander met Albanese roots.

Speelkansen
"We zijn trots dat Albian bij ons tekende want hij kon toch op heel wat interesse rekenen", aldus technisch directeur Gunther Jacob. Onder meer Ajax trok aan de mouw van Muzaqi maar die hoopt op meer speelkansen bij de Limburgse club. "Ik zou bij PSV ook in de A-kern zitten maar het is belangrijk dat ik speelgelegenheid krijg."

Over zijn kwaliteiten is de aanvaller duidelijk. "Ik ben een spits die leeft voor goals. Ik duik gemakkelijk op in de zestien en mijn kopspel is perfect", lacht de 1m91 grote Muzaqi. "Ik ben tweevoetig, dat moet ook."

Hoog eindigen met Genk
"Het is natuurlijk even aanpassen als je bij een nieuwe club komt. Het is niet zo dat men in Nederland neerkijkt op de Belgische competitie. Het gaat er in België fysieker aan toe." Welke verwachtingen hij koestert? "Ik verwacht heel hoog te eindigen met Genk."

Bij Genk treft Muzaqi met Mario Been een Nederlandse coach. "Ik heb met de coach gepraat en hij geeft me veel vertrouwen. Ik kan niet wachten om te trainen en wedstrijden te spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties