Mourinho: "We wonnen in de laatste tien jaar meer prijzen dan Man United"

Fabian Morren
| 9 reacties
Mourinho: "We wonnen in de laatste tien jaar meer prijzen dan Man United"
Foto: © SC

Chelsea begint maandag weer te trainen, voor het eerst opnieuw onder José Mourinho. Donderdag stapt de selectie dan het vliegtuig op voor een trainingskamp richting Azië. Mourinho verwacht heel wat belangstelling tijdens die trip.

In 2004 - tijdens zijn eerste periode - trok Mourinho met Chelsea naar de Verenigde Staten. "Toen ik voor het eerst bij Chelsea kwam, kende niemand deze club", zegt Mourinho. "In Amerika hadden we een open training en er kwamen misschien tien mensen kijken. Niemand schonk ons aandacht toen we door de straten liepen. Er was misschien een fan die Frank Lampard herkende, maar dat was het wel."

"Na de vele nieuwe aankopen, het winnen van de Premier League en het bereiken van de halve finale van de Champions League, veranderde dat", vervolgt Mourinho zijn verhaal. "We gingen opnieuw naar Amerika en nu kwamen er drieduizend of vierduizend mensen kijken. Chelsea heeft een andere geschiedenis dan clubs als Barcelona, Real Madrid en Manchester United, dat weten we."

Tien jaar geleden nam Roman Abramovich de club over. Sindsdien is er veel veranderd, weet de Russische miljardair. "In de afgelopen tien jaar heeft Chelsea meer prijzen gewonnen dan Manchester United. Ik hoop dat ik de club nu weer een goede stap de juiste richting op kan helpen", weet Mourinho.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties