"Op onze hoede zijn tegen Lierse"

"Op onze hoede zijn tegen Lierse"
Foto: © SC

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Zulte Waregem moet op speeldag 1 naar het Lisp om de eerste drie punten van het seizoen proberen mee te pikken. Een ontspannen Ibrahima Conté is alvast klaar voor het nieuwe seizoen.

Aernout Van Lindt in Waregem

“Vorig jaar wou ik mij per se tonen in de korte periode dat ik bij Zulte Waregem was, dus toen voelde ik meer druk om me snel te bewijzen. Nu weet ik dat ik de tijd heb en voel ik veel minder druk. Ik wil natuurlijk wel mijn goede vorm van vorig jaar bevestigen”, stak Ibrahima Conté van wal tegen Voetbalkrant.com.

Dinsdag staat er een wedstrijd in de voorronde van de Champions League tegen PSV geprogrammeerd, maar de focus bij de spelers ligt eerst volledig op de wedstrijd tegen Lierse: “Niemand spreekt over PSV op dit moment, we zijn nu volledig bezig met Lierse. Die eerste wedstrijd van het seizoen winnen kan belangrijk zijn voor het vertrouwen.”

Toch beseft de aanvallende middenvelder dat het geen gemakkelijke wedstrijd zal zijn om mee te beginnen: “We moeten proberen verder te doen zoals we vorig jaar hebben gespeeld. Gewoon hetzelfde blijven doen en op die manier de best mogelijke resultaten halen.”

"Veel ploegen versterkt dit seizoen"

“Tegen Lierse wordt dat zeker niet makkelijk. Ze staan steviger dan vorig seizoen. Er zijn veel ploegen die versterkt zijn overigens, dus het zal moeilijk worden dit seizoen. Ik denk niet dat er al een ploeg 100% is, dus moeten we zeker op onze hoede zijn.”

Conté woont nog steeds in Gent, maar heeft nog geen tijd gehad om iets mee te pikken van de Gentse Feesten: “Is het maar tot maandag meer? Oei, dan zal het moeilijk worden om er eens heen te gaan. Misschien dat ik zondagnamiddag even de sfeer kan gaan snuiven. Maar eerst de wedstrijd tegen Lierse tot een goed einde brengen.”  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties