Analyse Man United: Fabregas, Fellaini of Januzaj?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Man United: Fabregas, Fellaini of Januzaj?
Foto: © SC

De competitiestart in de Premier League komt iedere dag weer wat dichterbij en landskampioen Manchester United is nog steeds op zoek naar een spelverdeler. De Mancunians grepen eerder al naast Thiago Alcantara en lijken ook Cesc Fabregas uit hun gedachten te moeten zetten.

Door Timothy Collard

Moet United effectief op zoek naar een nieuwe spelmaker, of blijft Wayne Rooney en vervult hij die rol? Of moet de club gewoon geduld uitoefenen en inzetten op jong talent als Tom Cleverley en Adnan Januzaj? Voetbalkrant.com nam de verschillende opties van de Engelsen onder de loep.

Fabregas of Fellaini?

Nieuwbakken manager David Moyes zette zijn zinnen op Thiago Alcantara en die leek ook lange tijd naar Old Trafford te verkassen. Maar Bayern München, en Pep Guardiola in het bijzonder, gingen zich met de zaken bemoeien en haalden het toptalent weg bij Barcelona.

Niet getreurd, want Moyes vond bij Barça een alternatief. Cesc Fabregas, niet zeker van een basisplaats in Camp Nou, zou de draaischijf moeten worden op het middenveld van United. De Catalaan speelde in het verleden nog voor Arsenal en zou het wel zien zitten om opnieuw samen te spelen met Robin van Persie.

Maar langs de andere kant liet Fabregas zich dan ook weer ontvallen dat hij goed zit bij Barcelona en zijn droom wist te verwezenlijken met een overstap naar het oude nest. Bovendien wil ook de clubleiding voorlopig niet meewerken aan een transfer richting Engeland.

Dan komen Moyes en co opnieuw uit bij Marouane Fellaini. De Rode Duivel wordt al even aan een transfer gelinkt en zou bij United zijn ex-coach terugvinden. De middenvelder werd destijds door Everton weggeplukt bij Standard en groeide in Goodison Park uit tot een absolute sterkhouder. Maar is Fellaini wel het type middenvelder waar United naar op zoek is?

Jong talent

De Mancunians hopen met het aantrekken van een creatieve middenvelder meer schwung in hun spel te brengen. Het is natuurlijk wel zo dat er zo enkele (jonge) jongens rondlopen op Old Trafford die op die positie uit de voeten kunnen. Shinji Kagawa kan de rol van spelmaker perfect invullen, maar moet komend seizoen nog bevestigen. Hetzelfde geldt voor Tom Cleverley, die het vorig jaar al goed deed en het tot Engels international schopte.

Dan is er ook nog Wayne Rooney. De transfersoap rond Wazza gaat voorlopig gewoon verder. Chelsea trekt aan zijn mouw, maar om over een transfer te spreken is het nog te vroeg. Rooney wil uitgespeeld worden als diepe spits, maar daar zou van Persie de voorkeur genieten van Moyes.

Tot slot loopt er ook nog ene Adnan Januzaj rond in de selectie van David Moyes. Met zijn achttien lentes is de Albanese Belg nog piepjong, maar tijdens de voorbereiding liet hij best al fraaie dingen zien tijdens de oefenwedstrijden. Komend seizoen de neus aan het venster steken bij de hoofdmacht zou op zich al prachtig zijn voor de middenvelder.

Moet Manchester United dan wel veertig miljoen euro op tafel leggen voor Fabregas, terwijl het al enkele jonkies heeft op die plaats? Laat het ons weten in de reacties!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties