"Hij moet een keuze maken met zijn hart"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 15 reacties
"Hij moet een keuze maken met zijn hart"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels zijn goed op weg om zichzelf van een toegangsbewijsje voor Brazilië 2014 te verzekeren. Marc Wilmots merkt dat de hype ook onder de Belgische spelers leeft. "Tegenwoordig wil iedereen Rode Duivel worden."

De eerstvolgende opdracht staat geboekt op woensdag 14 augustus. Dan geven Vincent Kompany en co Frankrijk partij. Het betreft een oefenpot, maar het eergevoel bij de Rode Duivels is tegenwoordig groot. Quasi elke partij wordt aangevat alsof het een wereldbekerfinale betreft. De voorbije weken doken enkele ex-Rode Duivels opnieuw op het voorplan. Tom De Sutter en Igor De Camargo veranderden van omgeving in de hoop een kans te maken in de selectie van Marc Wilmots. Silvio Proto riep na de schorsing van Jean-François Gillet dat hij opeens wel in de tribune wil gaan zitten. De selectieheer laat het echter niet aan zijn hart komen. “Tegenwoordig wil iedereen Rode Duivel worden”, is hij duidelijk in Sudpresse.

Ook Timmy Simons trok naar Club Brugge. Daar is Wilmots dan weer heel duidelijk rond. “Ik heb met Simons gesproken over die transfer. Hij had de kans om, na enkele jaren in het buitenland, terug te keren naar de club van zijn hart. Bovendien speelt hij Europees voetbal met blauw-zwart. Maar dat doet er eigenlijk niet toe. Ik ben van meet af aan duidelijk geweest: ik heb jongens als Timmy Simons en Daniel Van Buyten nodig.”

Afgelopen dinsdag stond een nieuw toptalent aan de Belgische boom te schudden. De 17-jarige Zakaria Bakkali maakte met PSV indruk tegen Zulte Waregem. “Het grote publiek kent hem sinds dinsdag, maar ik ken hem al drie jaar. Hij is een waar fenomeen. Ik ben enkele weken geleden op familiebezoek geweest in Eindhoven en heb hem over onze nationale ploeg verteld. België of Marokko? Hij moet die keuze maken met zijn hart.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties