De grootste talenten uit de Ligue 1

Timothy Collard
Timothy Collard
| 16 reacties
De grootste talenten uit de Ligue 1
Foto: © SC

Vrijdagavond gaat de bal opnieuw aan het rollen op de Franse voetbalvelden. PSG en AS Monaco waren erg bedrijvig op de transfermarkt en kochten gretig in. Maar toch lopen er ook heel wat jeugdige toptalenten rond in de Ligue 1.

Het WK U20 werd vorige maand niet voor niets gewonnen door de jonge Fransen. Veel jongens van de talentvolle lichting 1993-1994 spelen bovendien nog gewoon in hun thuisland en steken de neus aan het venster bij hun clubs.

In het jongerenelftal niet alleen Franse talenten die voor hun grote doorbraak staan in de Ligue 1, maar ook enkele buitenlandse talenten die komend seizoen wel eens hoge ogen zouden kunnen gooien. Er werd gekozen voor youngsters die nog niet al te veel ervaring hebben op het hoogste niveau en die nog alles moeten bewijzen in de Franse competitie. Opvallend: de Franse clubs haalden enkele beloftevolle jongeren weg in tweede klasse en gunnen hen een kans op het hoogste niveau.

De uiteindelijke selectie

 

Doelman

Paul Charruau (Valenciennes): Weinig piepjonge doelmannen die op speelgelegenheid moeten rekenen komend seizoen. Onze landgenoot Theo Defourny (Lyon) kwam in aanmerking, maar Charruau komt mogelijk eerder aan spelen toe bij Valenciennes. Hij moet voorlopig nog eerste doelman Penneteau voor zich dulden, maar het is niet uitgesloten dat de sluitpost komend seizoen minuten pakt. Kroonde zich afgelopen maand tot wereldkampioen met de Franse nationale ploeg U20.

Verdedigers

Marquinhos (PSG): De Braziliaan maakte deze zomer de overstap van AS Roma naar PSG, terwijl ook Manchester United en FC Barcelona hengelden naar zijn diensten. Kan nu naast landgenoot Thiago Silva rijpen en uitgroeien tot een al even goed verdediger.

Borja Lopez (AS Monaco): Monaco doet niet onder voor PSG en haalde ook een bijzonder getalenteerde verdediger binnen. De club uit het prinsdom troefde Real Madrid en FC Barcelona af in de jacht op de Spanjaard. Borja Lopez mag wellicht een jaartje rijpen bij een andere club uit de Ligue 1.

Benjamin Mendy (Marseille): Speelde zich in de kijker bij Le Havre, dat uitkomt in de Ligue 2. Marseille speelde het kortst op de bal en haalde de linksvoetige verdediger binnen. Mendy genoot ook belangstelling van Sunderland en Arsenal, maar gaat zich eerst in de Ligue 1 bewijzen.

Centrale middenvelders

Jordan Veretout (Nantes): Centraal op het middenveld twee jongens die afgelopen seizoen floreerden in de Ligue 2. Veretout is al twee jaar vaste waarde bij Nantes, maar mag zich nu gaan bewijzen op het hoogste niveau. Kroonde zich in juli, net als Charruau, tot wereldkampioen met de Franse U20.

Gianelli Imbula (Marseille): De in Vilvoorde geboren middenvelder speelde de voorbije seizoenen voor Guingamp en deed het net als Veretout bijzonder goed in de Ligue 2. Versierde een transfer naar Marseille, waar hij zich komend seizoen in de ploeg mag proberen knokken.

Flankspelers

Yannick Ferreira Carrasco (AS Monaco): De eerste Belg in het elftal. Carrasco liet zich vorig seizoen al opmerken in de Ligue 2 en scoorde toen zes doelpunten. Monaco kocht heel wat spelers aan, maar tijdens de voorbereiding hield de buitenspeler zich alvast goed staande. Hopelijk trekt onze landgenoot die lijn door naar de competitie.

Florian Thauvin (Lille): Lille legde deze technisch begaafde linkspoot vorige winter al vast, maar liet hem nog een half jaar rijpen bij Bastia. Na het vertrek van Payet naar Marseille zou Thauvin zich wel eens sneller dan verwacht in de ploeg kunnen spelen. Ook hij maakte deel uit van de U20 die zich tot wereldkampioen kroonden.

Aanvallers

Divock Origi (Lille): Daar is de tweede Belg in ons lijstje. Divock is de zoon van gewezen Genk-aanvaller Mike Origi. Hij speelt sinds 2010 voor Lille en mocht afgelopen seizoen al enkele keren opdraven. Kan worden uitgespeeld als flankaanvaller of diepe spits. Desondanks dat hij net achttien is geworden, zou hij komend seizoen wel eens helemaal kunnen doorbreken in de hoofdmacht.

Aanvallers

Yassine Benzia (Lyon): Benzia komt net als enkele andere jongens bij Lyon uit het befaamde Centre de formation de Lyon en staat te boek als een toptalent. De kans is groot dat Bafétimbi Gomis nog vertrekt en er een plaatsje vrijkomt in de voorhoede van L’OL. Benzia mag dan komend seizoen al in de voetsporen van Karim Benzema proberen te treden.

Neal Maupay (Nice): Deze bijna zeventienjarige spits kreeg vorig seizoen al enkele speelminuten bij Nice, dat overigens vierde eindigde. Hij kon al drie keer scoren en lijkt ondanks zijn jonge leeftijd klaar om volgend seizoen nog meer de weg naar doel te vinden. Pittig detail: Maupay bezit naast de Franse ook de Argentijnse nationaliteit door zijn moeder. Als deze jongen het echt maakt, dan volgt er mogelijk opnieuw een ‘strijd’ tussen Argentinië en Frankrijk zoals ook bij Gonzalo Higuain het geval was.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties