Kompany: "School en opvoeding zijn belangrijk"

Kompany: "School en opvoeding zijn belangrijk"
Foto: © SC

Vincent Kompany is zowel op als naast het veld een gerespecteerd man. De 27-jarige Rode Duivel is wereldberoemd, maar is tegelijk ook gewoon zichzelf gebleven. Zonder zijn afkomst te vergeten.

"Jarenlang heb ik sport met studie gecombineerd. Mijn eerste prioriteit was mijn studies afwerken", vertelt Kompany aan CNN. "Ik zal nooit vergeten hoe ik topwedstrijden speelde voor miljoenen kijkers en 's anderendaags gewoon om 8 uur tussen mijn klasgenoten op de schoolbanken zat. Het zorgde voor het juiste evenwicht."

Kompany heeft ook veel te danken aan zijn familie. Zijn ouders hebben hem altijd en overal gesteund. "Ze hebben altijd benadrukt dat ik nog andere bezigheden moest hebben buiten het voetbal. Die raad neem ik nog steeds ter harte.”

Toch was het ten huize Kompany niet altijd even gemakkelijk. "We hadden het financieel soms moeilijk zoals elke doorsnee gezin. De grootste les was voor mij dat er thuis zo gehamerd werd op opleiding, de kracht om je eigen ding te doen en het besef dat we het zouden redden ook al zaten we krap bij kas."

Het is bekend dat de kapitein van Manchester City en de Rode Duivels het hart op de juiste plaats heeft. Kompany is een wereldster, maar houdt zich ook met andere zaken bezig. Hij nam BX Brussels over en wil daarmee de Brusselse jeugd voetbalplezier aanbieden.

"Mijn periode bij Anderlecht had een groot impact op mijn leven. Ik speelde er van mijn 6 tot mijn 20 jaar. Ik ben ervan overtuigd dat Anderlecht, school en mijn opvoeding mij sterker hebben gemaakt," kijkt Kompany achterom. "Daarom is school en zelfs het leven thuis zo belangrijk. Als jongeren tegenwoordig niet slagen, heeft dat volgens mij ook te maken met het feit dat ze thuis de steun niet krijgen zoals het zou moeten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties