Drogba schenkt Galatasaray supercup tegen aartsrivaal

Jens Hoofteer
| 10 reacties

Galatasaray heeft vanavond de Turkse Supercup gewonnen. De kampioen van Turkije versloeg bekerwinnaar Fenerbahçe na verlengingen met 1-0.

De wedstrijd kwam traag op gang en op de eerste echte kans was het wachten tot halverwege de eerste helft. Sneijder trapte uit een moeilijke hoek op Mert Günok en de doelman had een katachtige redding in huis op de rebound van Drogba. Moussa Sow kreeg voor Fenerbahçe een dot van een kans, maar zijn poging ging over. Galatasaray werd tegen het einde van de eerste helft de betere ploeg, maar gescoord werd er niet.

Na een uur spelen liep Bruno Alves tegen zijn tweede gele kaart aan, zodat Fenerbahçe met tien verder moest. Galatasaray kon echter niet profiteren van het numerieke overwicht. Na 90 minuten stond het nog steeds 0-0. Verlengingen dus.

In die verlengingen ontbond Didier Drogba zijn duivels voor Galatasaray. De Ivoriaan kopte na 99 minuten op aangeven van Hakan Balta de 1-0 tegen de touwen. De Gele Kanaries gingen met tien man nog op jacht naar de gelijkmaker, maar konden  Fernando Muslera  niet meer verschalken.

De ploeg van Fatih Terim heeft zo meteen een eerste prijs beet. Hieronder kan u de goal van Drogba bekijken.

Opgelet: het laden van de video kan enkele seconden duren.