Wilmots: "Ze moeten leiders worden, geen volgers"

Wilmots: "Ze moeten leiders worden, geen volgers"
Foto: © SC

Marc Wilmots zag op de laatste transferdag nog twee van zijn poulains van club verwisselen. "Ze zagen er alletwee blij en gelukkig uit", lachte hij. Wilmots had wel ook nog een boodschap voor zijn Rode Duivels.

Marc Wilmots had voor al zijn Rode Duivels een niet mis te verstane boodschap. "Ze moeten dragers van hun respectievelijke elftallen worden, geen volgers. Ik hoop dat ze allemaal groeien in hun rol en leiders worden", aldus de bondscoach. "Marouane Fellaini is bijvoorbeeld klaar om een leider te worden bij Manchester United."

Naast Fellaini vertrok ook Lukaku bij Chelsea en sloot zich aan bij Everton. "Romelu heeft alles goed gedaan. Voor hem is het een ideale keuze om zijn evolutie verder te zetten. Ik ben blij als iemand ziet wat de juiste keuze voor hem is."

Wie niet vertrok is Kevin De Bruyne en ook voor hem had Wilmots een boodschap. "Hij speelde tien dagen niet, maar dan moet je individueel bijtrainen. Hij moet een programma voor zichzelf uitdokteren. Maar Kevin is mentaal sterk genoeg om zich er over te zetten als hij eens op de bank zit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties