Bond wil Wilmots langer aanhouden

Bond wil Wilmots langer aanhouden
Foto: © SC

De KBVB is tevreden over het werk van Marc Wilmots en wil zijn contract verlengen nog voor het WK in Brazilië begint. Dat bevestigde Philippe Collin, voorzitter van de technische commissie, aan Het Nieuwsblad.

Collin apprecieert het werk dat Wilmots verzet heeft. Hij wil hem nu een verlenging tot 2016 aanbieden. "Ik weet dat het wat delicaat is omdat we nog niet ­definitief gekwalificeerd zijn voor het WK, maar nu moeten we toch al een eerste keer praten. Ja, ik weet wel dat op het WK zelf ook nog een en ander kan mislopen, maar we zijn ­uiterst tevreden over Marc. Wat hij heeft gerealiseerd in een goed jaar tijd is top. Hij heeft zich bewezen als ­toptrainer. Hij heeft een ­uitstekende mentaliteit in de groep geslepen en er staat een blok. Hij is een trainer die er niet omheen draait en zegt waar het op staat. En hij is heel slim."

Collin zelf had eerst twijfels over de 'onervaren' coach. "Ik heb de knoop doorgehakt om hem als ­opvolger van Leekens aan te stellen. Vergeet niet dat er toen grote druk was om voor Eric Gerets of Michel Preud’homme te kiezen. Ik had evenwel twijfels over zijn tactische capaciteiten. Wel, daar heeft hij mij verrast. Hij is een uitstekende tacticus. Of hij ook zal willen blijven? Dat weet ik niet, ik kan niet in zijn hoofd kijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties