Mboyo: "Genk is geslaagd waar Anderlecht heeft gefaald"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 77 reacties
Mboyo: "Genk is geslaagd waar Anderlecht heeft gefaald"
Foto: © SC

Ilombé Mboyo speelt sinds deze zomer voor KRC Genk en niet voor Anderlecht. De aanvaller is evenwel heel tevreden dat hij voor de Limburgers speelt. "Genk is een grote stap vooruit voor mij, op alle gebied", vertelde hij aan Sport/Voetbalmagazine.

Anderlecht opende enkele maanden geleden de jacht op Mboyo en niets leek een transfer te kunnen dwarsbomen. De transfersoap rond de spits van AA Gent nam uiteindelijk een verrassende wending: hij koos voor Genk omdat De Buffalo’s het maar niet eens raakten met paars-wit.

“Genk is geslaagd waar Anderlecht gefaald heeft. Met de Brusselaars bleven de onderhandelingen maar aanslepen, met Genk was alles op twee dagen tijd geregeld. De club heeft niet geaarzeld om de nodige middelen vrij te maken. Misschien wilde Anderlecht mij niet tegen iedere prijs, dat kan.”

Stap vooruit

Anderlecht koos uiteindelijk voor Aleksandar Mitrovic, het toptalent uit Servië. “Bij hem hebben ze niet geaarzeld om veel geld uit te geven. Maar ik heb het afspringen van die transfer niet als een ramp ervaren. Het is jammer om het te moeten zeggen tegenover de supporters van AA Gent, maar Genk is een grote stap vooruit voor mij. Op alle gebied, behalve misschien wat het stadion aangaat.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties