Walem: "Als ze hier presteren, merkt Wilmots hen wel op"

Walem: "Als ze hier presteren, merkt Wilmots hen wel op"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Johan Walem is met zijn groep schitterend aan de EK-kwalificatiereeks begonnen. De bondscoach van de Belgische beloften was wel niet helemaal tevreden met de prestatie van zijn jongens tegen Noord-Ierland, maar begreep het wel.

De zege tegen Noord-Ierland was krap en het spel niet zo goed. "Ik ben blij met de winst, maar niet met de manier waarop", zei Walem die ook wel begrip kon opbrengen. "De wedstrijd tegen Italië van vier dagen geleden zat nog in de benen. Dat was wel een match op hoog niveau en dat verteer je niet zomaar."

Ondanks de mindere prestatie is het duidelijk dat er heel wat talent in de groep zit. Misschien wel goed genoeg dat er nog een paar jongens aanspraak kunnen maken op een selectie voor de A-ploeg. En daarbij denken we vooral aan Thorgan Hazard, Ferreira-Carrasco en Batshuayi. "Iedereen droomt van Brazilië, maar ze moeten gewoon blijven presteren bij hun ploeg en bij de beloften. Dan merkt de bondscoach hen vanzelf wel op."

De focus van Walem ligt echter op kwalificatie voor het EK. "Tegen Noord-Ierland was het geen goede match, maar deze drie punten kunnen op het einde wel doorslaggevend zijn. We waren misschien te zelfzeker. De twee volgende matchen zijn cruciaal voor ons. Het is aan de trainersstaf om hen met de voetjes op de grond te houden en hen te begeleiden tot ze klaar zijn voor de A-ploeg. Als de winnaarsmentaliteit blijft, komt het wel in orde", besloot Walem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties