Van den Brom: "Enige reden om te wijzigen is om iets meer verdedigend te spelen"

Van den Brom: "Enige reden om te wijzigen is om iets meer verdedigend te spelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

John van den Brom heeft een waas van mysterie opgehangen rond zijn opstelling van morgenavond tegen Benfica. De Anderlechtcoach is er naar eigen zeggen "zelf nog niet uit" en op de persconferentie weigerde hij alvast op namen in te gaan.

De ploeg die tegen KV Mechelen won met 5-0 was enorm jong. Te jong misschien wel om te starten tegen een ervaren tegenstander als Benfica. "Ik ben zelf ontzettend benieuwd hoe die jongens het gaan doen", zei Van den Brom. Toch was een ervaren ploeg geen garantie voor succes, want ook met Mbokani, Jovanivc en Biglia werd er vorig seizoen niet Europees overwinterd. "We hebben misschien wel minder ervaring, maar dat loonde inderdaad ook niet vorig seizoen."

Maar dan over zijn opstelling waar hij nog niet al te veel over kwijt wilde. Na KV Mechelen is het de vraag of er wel gewijzigd moet worden. "Wat goed is, moet je goed laten", haalde hij een cliché boven. "Je moet ook niet verwachten dat ik de ploeg nu nog eens helemaal overhoop ga gooien. We zijn op zoek naar de juiste veldbezetting, maar de puzzelstukjes lijken stilaan te gaan passen."

Een teken dat er voor Nuytinck en ook Praet morgen weer geen plaats in het elftal zal zijn. Wat wel kan is dat één van de flankspelers wordt geofferd voor meer defensieve stabiliteit. "De enige reden waarom ik zou wijzigen is om iets verdedigender te kunnen spelen", knikte Van den Brom die de sterke en de zwakke punten van de tegenstander grondig geanalyseerd heeft. "Hun aanvallende gedeelte is heel sterk, waarin de backs bijna als aanvallers spelen. Dat betekent echter ook dat er meer ruimte ligt in hun rug."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties