Hazard: "Poules Europa League iets nieuws waar we zin in hebben"

Hazard: "Poules Europa League iets nieuws waar we zin in hebben"
Foto: © SC

Zulte Waregem begint morgen aan haar tweede Europese poulefase met een match tegen Wigan. Thorgan Hazard is er alvast klaar voor en wil proberen te winnen met Essevee.

Aernout Van Lindt in Brugge

"Het is vooral een speciale match omdat het de eerste is in de poule van de Europa League. Voor de hele groep is dat iets nieuws en iets waar we zin in hebben. We gaan proberen goed te beginnen en ons goed seizoen van vorig jaar proberen bekronen."

"Dat mijn broer in Engeland speelt, is geen speciale zaak voor mij, ook niet met een match tegen een Engelse club voor de boeg. Ik herinner me wel nog de match van mijn broer tegen Wigan, hij was toen heel goed in zijn eerste match voor Chelsea."

"Geen examen voor mij"

Als huurling van Chelsea zal hij vermoedelijk wel in de gaten gehouden worden door de Engelse media tegen Wigan. Maar Hazard zal daar niet van onder de indruk zijn. "Het is niet echt een examen voor mij. Ik zal me voorbereiden zoals altijd, al zal er misschien wel wat meer gekeken worden omdat het Europa League is. Extra druk zal dat wel niet met zich meebrengen", aldus Hazard.

Over Wigan weet de middenvelder van Zulte Waregem niet al te veel, maar hij is wel op zijn hoede: "Het zal een moeilijke match worden, ze hebben het Engelse niveau. Ondanks hun degradatie hebben ze een goed seizoen gedraaid vorig jaar en de FA-cup gewonnen, dus een slecht team is het niet."

"Enkel naar onszelf kijken"

Met Wigan ontmoet Zulte Waregem een team dat fysiek sterk is. "Maar dat was APOEL ook al. We willen vooral ons eigen, technische spel spelen en winnen zoals tegen de Cyprioten."

"Het zal een moeilijke match worden, maar we willen enkel naar onszelf kijken en ons eigen spel proberen te spelen. Dus vooral technisch er proberen uitkomen", aldus de nieuwe nummer 10 van Essevee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties