Reactie Matchwinnaar Philtjens: "De twaalfde man was er en gaf een boost"

Matchwinnaar Philtjens: "De twaalfde man was er en gaf een boost"
Foto: © SC

De belgische nationale vrouwenploeg won met 2-0 van Albanië. Meer dan 1500 supporters schreeuwden de Red Flames naar een logische overwinning.

Aernout Van Lindt in Brussel

Philtjens scoorde het eerste belangrijke doelpunt in de match en was zo de eerste Belgian Red Flame die ervoor kon zorgen dat het Koning Boudewijnstadion in de fik ging met 'Burn' van Ellie Goulding.

Ze toonde zich ook daarna nog een bezige bij: "Er waren veel supporters vandaag. De twaalfde man was er echt en dat geeft een boost. Maar sowieso: ik heb een temperamentje: ik haat verliezen en wil altijd per se winnen, dus ga ik voor elke bal", aldus de matchwinnares.

Toch had het meer dan 2-0 kunnen en mischien wel moeten zijn: "De score had kunnen oplopen ja, maar het is goed dat we veel kansen kregen. De doelvrouw heeft er ook veel uitgehouden, op het einde zelfs met de voeten."

"Efficiënter zijn in Noorwegen"

"Al bij al zijn de drie punten het belangrijkste vanavond. We kunnen met een positief gevoel naar Noorwegen toe nu. Dit is een heel leergierige groep en dus kunnen we blijven groeien", aldus Philtjens.

Over wat er kan geleerd worden naar Noorwegen toe was de linkerflankspeelster duidelijk: "We moeten efficiënter zijn in Noorwegen. We hebben te veel de lange bal gehanteerd ook vandaag, we zullen meer over de grond moeten spelen."

Noorwegen is EK-finalist en de favoriet in de groep, maar dat houdt Philtjens niet tegen: "Integendeel, dat geeft ons moed. Het idee om ze eens te laten zien wat we kunnen leeft wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties