"Leuk om ploegmaats nog eens terug te zien"

"Leuk om ploegmaats nog eens terug te zien"
Foto: © SC

De meeste speelsters bij de Belgian Red Flames komen uit in de BeNe League. De meest 'exotische' speelster in de selectie is Lorca Van De Putte, die in Zweden speelt bij Kristianstads DFF. De matchen met de Belgian Red Flames zijn voor haar dan ook een leuk weerzien met de collega's.

Door Aernout Van Lindt

Vorige week lieten we Van De Putte al aan het woord over de wedstrijd tegen Albanië, samen met haar teamgenote Tessa Wullaert. Dat kan u HIER nog eens nalezen.

Voor Van De Putte zijn de wedstrijden van de Belgian Red Flames een leuk weerzien met de collega’s: “Sinds ik in Zweden speel, zie ik de andere speelsters van de nationale ploeg minder dan vroeger. Het is dan ook tof om de medespeelsters nog eens te zien. Het is ook geweldig dat we op afzondering mogen. Door een tijdje samen te zitten en te trainen, vechten we meer voor elkaar.”

"Vrouwenvoetbal leeft enorm in Zweden"

Zweden organiseerde vorige zomer het EK vrouwenvoetbal. Toen zaten de stadions goed vol voor de wedstrijden: “Ja, in Zweden leeft het vrouwenvoetbal enorm. De competitie daar is ook volledig professioneel”, aldus Van De Putte, sinds april 2013 spelend bij Kristianstads DFF, een middenmoter in de Zweedse competitie.

“Er spelen ook echte toppers in de Zweedse competitie, denk maar aan de Braziliaanse Marta, meermaals winnares van de Gouden Bal bij de vrouwen”, verduidelijkt Van De Putte. “Qua niveau van trainingen is dat zowat als bij de nationale ploeg. Maar de voetbalbond doet serieuze inspanningen nu, wat de sport in België enkel ten goede kan komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties