Real komt goed weg bij degradatiekandidaat, Bacca aan het kanon

Joris De Wolf
| 25 reacties

In de Spaanse competitie vonden er vanavond drie wedstrijden plaats van de zesde speeldag. Real won in de slotminuut op het veld van Elche. Ook Sevilla en Valencia wonnen hun wedstrijd.

Elche – Real Madrid: 1-2
Om in het spoor van FC Barcelona te blijven moest Real wel winnen op het veld van Elche. Een doelpunt van Cristiano Ronaldo vlak na de pauze leek genoeg voor de overwinning tot Boakye er in de extra tijd 1-1 van maakte. Real bleef niet bij de pakken zitten en in de 96ste minuut zette Ronaldo een strafschop om. Real staat nu derde op twee punten van leiders Barcelona en Atlético Madrid.

FC Sevilla – Rayo Vallecano: 4-1
Sevilla was naarstig op zoek naar zijn eerste overwinning van het seizoen. Dat gebeurde ook. Twee doelpunten voor de pauze van Rakitic en twee doelpunten na de pauze van ex-Club Brugge-speler Carlos Bacca zorgden voor de winst tegen Rayo Vallecano.

Granada – Valencia: 0-1
Pas in de allerlaatste minuut van de extra tijd maakte Jonas het enige doelpunt van de wedstrijd. Door deze overwinning stijgt Valencia naar de zevende plaats. Met een 9 op 18 doen de troepen van trainer Dukic het onder de verwachtingen.