"Dendoncker heeft kwaliteiten om vaste waarde te worden bij Anderlecht"

"Dendoncker heeft kwaliteiten om vaste waarde te worden bij Anderlecht"
Foto: © SC

Leander Dendoncker verlengde donderdag zijn contract bij paars-wit tot 2016. De 18-jarige verdedigend ingestelde speler kreeg vrijdag van zijn coach nog wat extra lof mee.

"Het is een heel goed signaal van de club. Ja, ik hoorde ook dat er uit Brugge aan zijn mouw getrokken werd en dat mochten we helemaal niet laten gebeuren. Het is een compliment naar de hele opleiding toe. De club heeft gekozen voor de jeugd en dat werpt vruchten af", aldus John van den Brom.

Dendoncker kan twee posities aan: verdediger en verdedigende middenvelder. Van den Brom zelf is er nog niet uit welke van de twee zijn beste is. "Voor de start van de trainingen zag iedereen hem - ook ik - als verdedigende middenvelder, maar in de voorbereiding heb ik hem een paar keer als verdediger gezet en dat kan hij ook. Laten we zeggen dat hij beide posities aankan."

En Dendoncker is er niet zomaar bij om 'de hoop te vullen'. "Hij heeft heel veel kwaliteiten. Hij is nog heel jong en moet nog hard werken, maar hij kan een vaste waarde worden bij Anderlecht. Hij heeft dit allemaal zelf verdiend."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties