Ferreira Carrasco scoort voor Monaco

Caroline Tonnelier
| 3 reacties
Ferreira Carrasco scoort voor Monaco
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Monaco behoudt ook na de negende speeldag zijn (gedeelde) leidersplaats in de Franse competitie. De ploeg van Ranieri trok met een doelpunt in de slotfase de zege naar zich toe tegen Saint- Etienne. Eerder had onze landgenoot Ferreira Carrasco de score geopend.

De wedstrijd in Monaco begon evenwichtig, met na acht minuten een eerste mogelijkheid voor de thuisploeg via Moutinho. Bij de tweede mogelijkheid was het even later raak. Op het kwartier kon de Belgische belofte Ferreira Carrasco zijn eerste doelpunt in de Ligue 1 vieren op aangeven van Rodriguez. Na het openingsdoelpunt nam Monaco de match steviger in handen onder impuls van het duo Rodriguez-Moutinho.  Op het halfuur kwam Saint-Etienne echter dicht bij de gelijkmaker, toen een schot van Tabanou maar net het kader miste. 

Na de pauze kwam Saint-Etienne beter uit de kleedkamers en dat leverde snel resultaat op. In de 49e minuut bracht Hamouma de stand in evenwicht. Monaco had het moeilijk om de controle over de wedstrijd te krijgen en om kansen af te dwingen. In een spannende slotfase kreeg Gradel zelfs nog de mogelijkheid om Les Verts op voorsprong te zetten, maar doelman Subasic kwam goed tussen.  In de 87e minuut was het dan toch Monaco dat de drie punten claimde. Falcao bezorgde de bal aan James Rodriguez en die bood zijn tweede assist van de avond aan. Dit keer was het Ocampos die de rol van afwerker op zich nam. 

Dankzij deze zege blijft Monaco aan de kop van de rangschikking in Frankrijk. PSG kan wel nog op gelijke hoogte komen, als het zondag de topper wint tegen Olympique Marseille. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties