PSG blijft in spoor van Monaco

Joris De Wolf
| 2 reacties

Op de negende speeldag in de Franse Ligue 1 stond de kraker tussen Olympique Marseille en PSG op het programma. De Parijzenaars wonnen de wedstrijd met 1-2. Door deze overwinning staat PSG op een gedeelde eerste plaats. Monaco heeft wel een beter doelsaldo. Marseille blijft derde.

Na 34 minuten spelen kreeg Thiago Motta een rode kaart voor een fout in de zestien meter op Mathieu Valbuena. Ayew scoorde de strafschop en zette zo Marseille op voorsprong.

Vlak voor affluiten van die eerste helft gingen de bordjes opnieuw in evenwicht.  Op een afgemeten voorzet van de Nederlander Gregory Van der Wiel scoorde de Braziliaan Maxwell met het hoofd. Doelman Mandanda ging wel niet vrijuit.

Marseille kon in de tweede helft geen gebruik maken van hun numerieke meerderheid en het was PSG dat voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam. Ibrahimovic benutte een strafschop. De Zuid-Fransen konden niet meer tegenprikken en zo eindigde de wedstrijd op 1-2.